Új hozzászólás Aktív témák

  • stickermajom

    addikt

    válasz Lauda #39796 üzenetére

    Meg a leggyakorlottabb vezetoktol sem varhato el, hogy azt figyelje, jon-e mogotte valaki es akkor kapcsolja le a zarofenyt, mikor az lekanyarodik mondjuk mogule, akkor meg kapcsolja fel. Abszurd az egesz.

    Ez ugye csak valami vicc? Eleve az lenne a minimum, hogy a kedves sofőr folyamatosan figyelje a környezetét, tájékozódjon a többi autó helyzetéről. Ez nem gyakorlottság kérdése, hanem enélkül én jogosítványt sem adnék. Aki erre nem képes az alkalmatlan a vezetésre, és semmi keresnivalója az utakon.

    Ugye például a sárgánál felpillantasz a belső tükörbe, hogy jön-e valaki a seggedbe, így nem satuzol, hanem egy esetleges ráfutásos balesetet elkerülve átslisszansz. Autópályán szintén nézed a mögötted levő forgalmat, nem felejted magad a belsőben, ha megérkezik egy gyorsabb autó lehúzódsz előle. Ezekhez az apró dolgokhoz elengedhetetlen a forgalom folyamatos monitorozása. És ehhez jön még a ködzáró helyes használata, amit igenis lekapcsolsz ha megérkezik mögéd valaki, ne adjisten még rád is villant kettőt, majd ha eltűnt mögüled visszakapcsolod. Ugyanúgy ahogy a szembejövőt, vagy akit utolérsz sem vakítod el a refivel, mert automatikusan nyúlsz, hogy lekapcsold.

Új hozzászólás Aktív témák