Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz syberia #49200 üzenetére

    "váratlan úttestre lépésről nem beszélhetünk" nem is írtam ilyet :)

    Idézem a kiemeléseimet:
    "úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről" erre írtátok, hogy gyerek, nem tudja megítélni... Mit, hogy jön egy nagy kék vasdoboz viszonylag gyorsan? (most tökmindegy hogy a sofőr a telefont nyomkodta, vagy aludt, vagy beszélgetett, vagy vak) Hát akkor bizony anyuka kéredzkedjen el minden reggel munkából és fogja kézen az iskola kapujáig, vagy kérje meg a szomszéd gyereket/szülőt hogy menjenek együtt stb. amíg meg nem tanulja, hogy a gyors nagy kék fémdobozok veszélyesek, főleg ha nem látszik hogy aki vezeti, az észrevesz-e egyáltalán.

    "köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti." vagyis attól hogy megáll toporogni a gyalogos a zebra közepén (ahogy azt tette), máris nem automatikusan neki van igaza.

    Ráadásul - ha már mindenki kikockázva végignézte, akkor én is újra elővettem a videót. Számoljátok már meg hány másodpercig mérlegeli a lányka, hogy leléphet-e az útra. Talán 1 másodpercig, de konkrétan egyáltalán nem állt meg....

    (#49203) maajsz
    "itt a jogalkotó akarata pont hogy nem a gyalogos átkelőhelyen történő magatartás szabályozására irányult leginkább" - akkor valamit én nagyon félreértettem a vonatkozó jogszabályrészletből, aminek a címe: "A gyalogosokra és a járművek utasaira vonatkozó szabályok" :P

    " egész nap állhatnék a zebra előtt mivel az autósok 90% nem lassít eléggé"
    Ettől függetlenül mint látod, konkrétan jogszabályba van foglalva, hogy "OK hogy az autósok bunkók és kevesen fognak átengedni, de attól még ne az legyen a sírköveden hogy <<akkor is nekem volt elsőbbségem>>, te is felelősséggel tartozol a dologért".

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák