Új hozzászólás Aktív témák

  • Chris Kiki

    senior tag

    válasz t72killer #50427 üzenetére

    Na jó, még utoljára a témában, mert látom nem nagyon érted mit akartam mondani.
    Emberölés
    Hívhatjuk így is. Vagy balesetnek. Ki-ki vérmérséklete szerint. Egy biztos, szándékosság nem volt.
    Ezt az elvet követve az ország tele lenne kocsik által vonszolt emberekkel. Szerintem reszketnél attól, hogy vezetned kelljen, mert Te is lehetsz figyelmetlen (elég egyszer, rosszkor, rossz helyen lenni és hibázni) és okozhatsz balesetet. Szép jövő. Aztán persze védekeznél azzal, hogy Te nem egy száguldozó-szabályszegő-őrült vagy (mint ez itt), amúgy normálisan vezetsz, csak most hibáztál. Éppen csak egy picit lökted meg a másik autó hátulját, amelyik ettől megfarolt, kisodródott, és ebbe 4 ember belehalt. Ilyen esetben milyen szankciókat kérnél magadra?

    (#50428) Lauda
    Igen, hibázó. Te milyen jelzőt használnál rá? Gyilkos? Terrorista? Bűnöző?
    Az, hogy mekkora büntetést érdemel(ne), az megint csak egyéni megítélés kérdése. Itt segít(ene) a törvény. Hogy ez jól vagy rosszul működik, azt nem az én tisztem megítélni. Véleményem van, de az túlmutat e fórum keretein. De ez a zsigeri bosszúszomjas gyűlölet, amit itt egyes hozzászólók lenyomnak, az nem tetszik.

    [ Szerkesztve ]

    Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever

Új hozzászólás Aktív témák