Új hozzászólás Aktív témák

  • Rapid136

    őstag

    válasz #86322688 #46056 üzenetére

    Teljesen érdektelen hogy te mit szeretsz és hogy csinálsz (technikai szempontból), amt leírtam nem vélemény hanem a jelenben zajló technikai "forradalom", nézőpontváltás. Ahogy a tükrös gépek elterjedésével sem érdekelt senkit hogy addig a Leica, Contax vagy más távmérős cserélhető obis gépével ki hogy tudott fotózni. Gyakorlatilag nem volt értelme ilyen gépet már tovább gyártani, pedig a Canon, Minolta, Nikon is ilyen vázakkal kezdte.
    A nagy átlag vásárlót az érdekli hogy hogy tud kényelmesebben, hatékonyabban fotózni, a gyártók akkor tudnak több gépet, kiegészítőt eladni ha ezt kiszolgálják. Azzal nem lesz bevételük mondjuk objektivből ha az emberek megveszik a tükrös gépet aztán ott áll a sarokban, mert nehéz, meg mert az asszony nem tud vele fotózni és a szettáska külön nyűg. És a tendenciák azt mutatják hogy jön el a MILC, eladható, viszik.
    3,5 féle éve használom az első szériás A7-et, kutya baja.
    Persze lehet jó az üzemidő, de tökmindegy ha nem viszik sehova a gépet a mérete miatt... egy zsebrerakható MILC-et meg mostanában már powerbankról/szivargyujtóról is tölthetsz. Nem hiszem el hogy 2-400 kép ne legyen elég egy napra, tartalék akkuval meg a duplája. Ha ez ennyire probléma lenne akkor nem nőne a MILC részesedése a piacon. Kompromisszumokat kell kötni mindkét rendszerben.

    Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

Új hozzászólás Aktív témák