Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz johnjohn #4700 üzenetére

    Nézd, nem erről van szó. Az objektivitás fogalmába az sem fér bele, hogy ha azt sugalljuk, hogy x márkára nem lehet használtan objektíveket beszerezni, mert ez egyszerűen nem igaz. Van olyan fórumtársunk, akinek a nem kicsit jó objektívparkja gyakorlatilag használt obikból áll össze és megfordult már ott párfajta objektív - nem úgy tűnik, mintha baj lenne a beszerzésükkel. A kis márkákhoz gyakorta kicsi, de lelkes közösségek tartoznak, ahol bizony a használt adás-vétel is virágzik, amit persze, egy kívülálló nem fog keresni, így nem is fogja ismerni, mert nem érdekli, de a márkához tartozók ismernek, ha veszik a fáradságot egy guglizáshoz, a lényeg az, hogy ilyen okokból bármely nagy adásvétel portálhoz tartozó felmérés értelemszerűen nem lehet reprezentatív.

    Na meg amit mondtam, ott van elásva a kutya: értelemszerűen a kínálat pont annyival kevesebb, mint a kereslet. Hogy ez mit is jelent, azt ugye nem kell magyaráznom :) De ha mégis: fordítsuk meg az egyenlőséget pont annyiszor kevesebben keresnek kis márkákhoz való obit, mint amennyiszer kevesebb található belőlük a használtpiacon. És így jól működik a piac, ilyen egyszerű ez a dolog.

    Nem tudom, nem emlékszem, hogy ilyen színpadias hülyeséget nyomtál volna már nekem - meg úgy általában. Eddig sem hiszem, hogy így fórumoztunk, ezentúl sem hiszem, hogy szükség lenne ilyen elemekre, maradjanak csak meg a színháznak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák