Új hozzászólás Aktív témák

  • kabar

    senior tag

    válasz Tonyk #13982 üzenetére

    Elég értelmesnek tartalak ahhoz, hogy ne mondjam rád, hogy buta vagy. Tisztelem a linuxos ismereteidet is, és már volt olyan, hogy pont zyxelben tőled kértem tanácsot. De ne ferdítsük a dolgokat. Az állítás az volt, hogy a synology a pénzedért csicsát ad kétszeres áron. Csicsa szerintem a nelásskirács, a kindertojásantenna, meg a lejtőstepsi a Lada ezeröcsin. Funkció nélküli dísz. Erre mondtam, hogy igencsak sok dolog van, amit kapsz a pénzedért a synologyban, az másik kérdés, hogy ezért sokat kell fizetni, azaz drága. De nem csicsa. És nem tudom kinek mit nem sikerült felfogni, ha már az első hozzászólásomban is ezt írtam "... Az egy másik kérdés, hogy ebből az ember mit használ...".

    A másikra meg az a válaszom, hogy bár mérési adatok ebben a pillanatban nem állnak rendelkezésemre, de sokszor 40-50 fileból áll össze egy 5-10 gigás file, és emlékeim szerint szignifikáns különbség mutatkozott, a 5-10 giga kétszeri mozgatása,és a gépen való kicsomagolása, meg a klikkelj, és felejtsd el (ugyebár ezért is jó a NAS, merthogy utasítom a sarokba félrerakott cuccot, és majd ő csinálja) idő között. Ha nagyon nem hiszed, otthon lemérem, de mind a DS211+ és a DS213+ nál sokkal gyorsabb volt a helybeli intézés a hálózatos szarozásnál. Le tudom még mérni DS212J-vel is, ami értelemszerűen lassabb lesz, de persze ott a hálózaton való mozgatás is lassabb. A rendezgetéssel kapcsolatban is vannak kétségeim, hogy parancssorból több file kiválasztása és mozgatása/másolása/törlése gyorsabb mint grafikus felületről, de ezt azért ne firtassuk, mert régi vágású lévén én bírom azokat, akik még értenek a géphez. Az eredeti kérdés akkor is az volt, mire használod a grafikus felületet. Ha jó, akkor sok mindenre, de ha szar, akkor inkább kerülöd.
    Egyszóval nem nézlek butának, de tapasztalatlanok félrevezetése azzal, hogy az egyik csak drága és csicsás, míg a másik a pénzedért überfanta, és semmivel sincs alatta szerintem egy szakmai topicon káros. Ezért írtam, amit írtam. De a zyxel is tetszik, különösen a 325V2. Hétvégén volt szerencsém hozzá. :)

    [ Szerkesztve ]

    "Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

Új hozzászólás Aktív témák