Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz Balages74 #14042 üzenetére

    én 2 lemez felett nem szoktam dobozos NAS-t ajánlani, mert rettentően vacak az ár/érték arányuk. a 414j elég gyengusz, a komolyabb torrent alatt szerinem hamar elfogyna. ha van hajlandóság mókolni vele kicsit, akkor építeni/venni kell valami pc-t. a ZyXel drága ahhoz képest, amit nyújt szerintem, a Qnap pedig kifutott termék. esetleg az Asustor cuccai között lehet érdemes még nézelődni, bár első kézből nincs velük tapasztalatom, de amit olvastam róluk, az alapján nem tűnnek rossznak.

    a RAID tömb létrehozása azért annyira sehol nem lesz gyors, de nem is kell minden nap csinálni, szerintem ez nem lényeges faktor.

    a Gen 8 microserver fogyasztása nagyrészt a benne lévő procitól függ, alapból tudtommal ivy bridge cerkák vannak bennük, azok nem esznek sokat, és érdemes kiszámolni, hogy hány év alatt eszi meg a DS414 árához képest a különbséget. hangra nem vészes, ha beleraksz 4 winyót, valszeg azok lesznek a hangosabbak, de optimális az lenne, ha meg tudnád hallgatni valahol működés közben. legrosszabb esetben visszaküldöd 8 napon belül.

    "nem tudom annyira megbízható-e mint a gyári software megoldások" - ezt nem igazán értem, mi köze a hw-nek a sw-hez? maga a gép elég megbízható, ezen szerintem kár aggódni, a szoftver meg attól függ, mit raksz rá. amiért jó választás lehet a proliant ilyen célra, hogy sokan használják ugyanazt, így könnyebben találsz megoldást az esetleg felmerülő gondokra, mint egyéni hw esetén.

    én ebből a Gen 8-at venném, rá egy OMV, aztán hadd szóljon. vagy egy DS414 Play, de az majd a kétszerese...

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák