Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave™

    nagyúr

    válasz zserrbo #16031 üzenetére

    Ez kicsit szerintem sok igény lesz így egybegyúrva. Egyrészt vannak a klasszikus file szerver/NAS funkciók, azok rendben vannak, és még DSM sem kell hozzájuk. Az OMV is simán biztosítja a torrentet, fileszervert különböző protokollokon, webszervert, plexet, kodit akkor, ha nem önmagában telepíted, hanem debian alá, ftp-t, privát felhőt, szinkronizációt, vpn-t, viszont ha te netezgetni szeretnél rajta, akkor vagy kell egy desktop os amire telepíted az OMV-t (Debian), vagy VM-ben futtatod ezt az OS-t, de az nem lesz igazi, a virtualbox nem egy vmware Workstation. Aztán megfejeled az egészet játékok futtatásával, amihez meg Windows kellene, és amivel az egész fentit keresztülhúzhatod (megoldható lenne win alatt is, de azt te nem akarod). Docker már van OMV alá is egyébként. A Gen8 microserver a Kodi és desktop funkciókon kívül mindenre tökéletes lenne, de ezeknél elvérzik, játszani pedig ne akarj egy NAS/HTPC kombináción, mert az már tényleg sok lesz a jóból.

    Ja és a J1900 jó lesz NAS alá, de ha már HTPC is lenne egyben, a gyengébb de jobb GPUval rendelkező N3150 szerintem időtálóbb választás a H265 miatt.

    Szerk: Hogy kicsit tisztább legyen a fenti gondolatmenet: a natív OMV telepítés ellát minden NAS és médiaszerver funkciót, de a Kodihoz és a netezéshez kell a Desktop Linux is alá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák