Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét és véleményét!

    Elég egyöntetű az álláspontotok, miszerint az eddig megadott feltételekkel és körülményekkel nem érdemes vetítésbe fognom. Megértettem, minimum 110" körül lenne létjogosultsága, e méret környékén történhetne érdemleges élmény-különbség a jelenlegi tévéhez képest. A méret a vetítés, a képminőség a plazma felé billenti a mérleget.

    Erre, vagy akár nagyobb méretre akkor lenne lehetőségem, ha a frontsugárzók fölé ereszkedne a vászon. A hangdobozaim minimum magassága 111 centi. (Jelen esetben 120-on van, de a gránittömböket kivehetem, ha nagyon muszáj.) A másik megoldás a hangáteresztő vászon.

    A nézési távom most max. 270. Ha az ágyat (amit a hátsó hangok és a sztereó zene miatt húztam előre 60 centit) visszatolom a falhoz, akkor 330 lenne. Mondjuk nem szívesen tolnám rá megint a falra, úgyhogy inkább max. 270-ben kell gondolkozni.

    1. A 111-112 cm-ig leereszkedő vászon (plusz fekete keret, tehát inkább 117 az) nagyon gáz? Tudom, hogy szabály szerint igen, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy sokszor fekve filmezünk? A jelenleg 100 centin kezdődő tévé, fekve és ágyon ülve is nagyjából megfelelő nekünk, persze tisztában vagyok vele, hogy a nagyobb, és magasabban kezdődő vászon még feljebb emelné a tekintetet. Ez sokat rontana tapasztalataitok szerint az élményen?

    2. A hangáteresztő vásznak jellemzően mennyivel drágábbak, mint a hagyományos társaik?

    3. A hangáteresztő vászonnak (a lazább szövéséből vagy bármi másból adódóan) van a képminőségre negatív hatása a hagyományoshoz képest?

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák