Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz trecom #28047 üzenetére

    Elmesélem, én hogy jártam: volt egy 5 éves DLP projektorom (a fent említett BenQ). Nagyon büszke voltam rá, hogy ilyen idősen, bőven a garancia időn túl, mindössze 500 lámpaórával ennyire szép színei és makulátlanul hibátlan képe volt. Jelentkezett egy érdeklődő, eladtam neki. Elvittem hozzá, bekapcsoltuk, ő is látta, hogy minden oké vele, mindenki boldog volt. 2 nap múlva írt, hogy gond van, elkezdtek beragadni a pixelek (tipikus DLP gyermekbetegség). A gép már 5 évnél öregebb volt, így semmilyen garanciális javításra nem számíthattam sem a BenQ, sem a forgalmazó, sem pedig a Texas Instruments részéről. Ugyanígy a vevő sem számíthatott semmiféle segítségre, de a gép, amit megvásárolt tőlem, két nap alatt meghibásodott. Te hogy érezted volna magad a vevő helyében? Illetve én köteles lettem volna elállni az adásvételtől és visszavásárolni tőle a már hibás készüléket?

    Ezzel csak azt akarom sugallni, hogy ez továbbra is zsákbamacska: hiába van "csak" 2000 óra a gépben, amíg 5000 órát ír a műszaki adatlap, nem lehetsz biztos benne, hogy vásárlás után egy héttel nem ég ki a lámpa, vagy nem kezdenek el gyűlni a beragadt pixelek. Egy DMD chip csere, alsó hangon 50e Ft, egy lámpacsere talán olcsóbban is kihozható. Akkor meg majd szívod a fogad, hogy kidobtál az ablakon 140e Ft-ot (vagy kiadtál 170...190-et valamiért, ami bármikor ismét tönkremehet).

    Lehet, persze, hogy semmi gond nem jön közbe és vettél egy olyan gépet, amit több éven át még vígan használsz. De ki tudja ezt előre megjósolni? Szerintem csak akkor menj bele ebbe az üzletbe, ha jól ismered a hirdetőt vagy ha ki tudsz csikarni tőle egy hónap visszavásárlási garanciát.

    Újonnan Full HD felbontásút kb. 182e Ft-tól kapsz. Ha megelégszel a HD felbontással is, akkor 122e Ft-tól már nyerésben vagy. Vagy nézz körül a hardveraprón, hátha találsz olyan Full HD-t, amire még van garancia.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák