Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz a2d2 #38020 üzenetére

    Természetesen szoba mérettől és nézési távolságtól is függ, de véleményem és tapasztalaton szerint 2 méteres vászon szélességtől felfelé van értelme és létjogosultsága a vetítésnek.
    Átlója van a képnek, átmérője a körnek van. :P
    Tévéből a 65 colos is túl nagy lehet egy átlagos, 20-25 négyzetméteres szobába, mert kikapcsolt állapotban egy hatalmas sötétszürke vagy fekete lap. A még nagyobbak esetében fokozódik ez a hatás, valamint az elhelyezés is okozhat nehézségeket. Tévés topikokban olvasni, hogy már az 50-55 colosakat sem merik megvenni, mert nem tudják hová tenni. Egy plafontól leereszkedő vászonnal nincs efféle probléma.
    A zaj egy bizonyos határig nem zavaró, mert házimozi hangrendszer nélkül kutyafülét sem ér a vetítés, az meg a maga 75-85 decibelével elnyomja a vetítő 25-28 dB-ét. Ettől függetlenül én sem kedvelem a zajos készülékeket.
    Tévékbe azért kell az interpoláció, mert anélkül egy full HD LCD-nek csupán 300 soros a mozgóképfelbontása. 23,976 és 24 fps-es filmekhez botorság lenne bekapcsolni az interpolációt, nem is szoktuk. Az olyanokat a tévék négyszerezve jelenítik meg, ez a 4:4 pulldown.
    Szerintem vetítőbe annyira kell az interpoláció, mint kóc a s.ggembe, mert egyéb digitális képhibákat eredményez. Pláne az olcsóbb (félmillió alatti) készülékekben durvák azok a hibák. 2003-óta vetítőzöm, de 1-2 perces kipróbálásokat kivéve, soha nem kapcsoltam be.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák