Új hozzászólás Aktív témák

  • péjé

    őstag

    válasz zsoika #40932 üzenetére

    szia,
    a keret eléggé behatárolja a lehetőségeket, perpill használtakat néztem, ezek férnek bele.
    Az ezért kapható vetítőkben általában nincs lencse mozgatás így eléggé kötött hova lehet tenni.
    El kellene dönteni h DLP v. lcd vonal a szimpibb,
    DLP egy ellensége a szivárvány effekt amit kevesen látnak de zavaró lehet.

    Megnéztem az örök klasszikus benq w1070 erről a 350cm-ről már eléggé nagy képet vetítene, lehet az optoma 141x-et érdemes megnézni, ekkora távolságból 97-107" közötti képet tud. A hátsó falra lehet feltenni, sztem egy polcszerűről kellene belógatni fejjel lefelé, akkor nem pont a fejed mellé kellene tenni.

    LCD:
    avx fórumon hirdettek egy epson tw5500-öt kevés órával (lezárt hirdetés de lehet nem adták el), az már haladó gép igazi mozis képpel, nincs szivárvány, van lens shift és 3,5m-ről 55-117" közötti képet tudsz beállítani. Itt a PH-n van epson tw5000-es is eladó.

    Használt gépnél meg kell nézni: szervíz menü szerinti óraszám, LCD gépnél a karbantartottság (szűrő tiszta-e, homogén fehér képet kell vetíteni vele, ezen nem lehet folt). DLP gépnél nem lehet fehér pötty(ök) a vetített képen, az a dlp chip közelgő halálára utal. Lehetőleg nézd meg működés közben, ott el tudod dönteni h melyik képe/hangja tetszik, esetleg fűzz meg vkit akinek van már gépe h menjen el veled.

    Vászon: nálad csak manuál rolós, motoros jöhet szóba, meg kellene nézned az álmennyezet miatt hogy lehet jól rögzíteni. Érdemes használt jó minőségűt keresgélni, az új és jó vászon drága, talán az optoma ad üvegszálerősítéses (nehezebben hullámosodik) olcsóbb belépő vásznat.

    Jön még gondolom pár tipp, a gyártóknak van kalkulátora ott meg lehet nézni h kiadja-e a képet nálad v. sem. Keress teszteket, leírásokat.

Új hozzászólás Aktív témák