Új hozzászólás Aktív témák

  • gyulaipal

    tag

    válasz #99499520 #47237 üzenetére

    > Miért nem alkalmas egy 9400 2-3 évnél további vetítésre?

    A projektor erre abszolút alkalmas lenne ... inkább a (tipikus) gazdája szokott erre alkalmatlan lenni ... ahogy én látom ezt a dolgot.

    Kétféle ember van: az egyik élvezi, hogy állandóan új dolgokat vásárol a boltban, ő bontja ki elsőnek a dobozt, érzi az új cucc illatát, mutathatja a szomszédnak, hogy milyen szép, új, (és szerintem ez a legfontosabb) drága, csillogós terméket vett ... és persze fizet, mint a köles. Ez az típus soha nem nézi a termék értékcsökkenését, sőt, igazából a minőségét sem. Neki az újabb, a drágább mindig jobb és ebben nem tűr vitát. Őt a modern technika, a "legújabb fejlesztés" birtoklása hajtja előre ... de különösen a tudat, hogy a drága termék birtoklása által a többiek fölé emelkedik a társadalni helyzete. A termék éves értékcsökkenése őt nem érdekli, ha a garancia lejárta közeledik, már adja is el a "régit" féláron és már veszi is meg a boltban a még újabb terméket.

    Azok az Epson 9400-asok, amelyek a fent leírt típusú tulajdonosnál vannak, garantáltan el lesznek adva 2-3 év után. De szerintem nem a projektorral van probléma, hanem a tulajdonossal.

    A "második" típusú vásárló más szempontok alapján választ. Ő inkább a valós minőségre (illetve az ár/minőség hányadosra) "hajt" ... és ha talál egy eszközt ami jól működik, akkor sokkal tovább is használhatja, mint 2-3 év. Az ilyen tulajdonos kezében levő Epson 9400-ak simán elmehetnek 8-10 évet és csak akkor lesznek lecserélve, ha valóban jobb gép lesz a piacon ... és persze racionális áron. Ez azonban több idő, mint 2-3 év, tehát ennyi idő után én teljesen indokolatlannak tartom egy amúgy jól működő projektor lecserélését.

    Az viszont nagy öröm, hogy az "első típusú" tulajdonosból nyugaton is sok van. Ők látnak el minket a létező legjobb minőségű (eredetileg) sokmilliós projektorokkal, amelyek kb. az élettartamuk "5%-át" vetítették le ... és mégis csupán az új áruk "5%-át" kell értük fizetni. Köszönjük nekik! Hallelujah! :-)

Új hozzászólás Aktív témák