Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz Vhiktor #55519 üzenetére

    Gondolom 1-2 évente (környezettől és használattól függően) takarítás nagyban javítana a gépek várható élettartamán. Lámpákat sem ismerem, de én nem járatnám 2000 óránál többet, már csak a fényerő veszteség miatt sem.

    Kíváncsi vagyok idén lesz-e DLP fronton valami mozgás, mozis gép életképes kontraszttal (1:6000 natív), esetleg natív UHD DMD-vel. Ha fogadnom kellene persze azt mondanám nem, jön a milliomodik mini dmd-s játékszer, Barco kiad esetleg egy csiszolt lézeres nagyfényerejű gépet profi felhasználásra 10+ millióért, a házimozisok pedig továbbra is veszik a Sony, JVC LCD vetítőit.

    m3ss: Szerintem nálam van az országban az egyetlen DLP, ami képes közelre nagyot vetíteni zoom lencsével (1.00-1.20), és még lens shift is van benne. Persze 136"-hoz már kevés lenne a fényerő, a 270 széles 1.4-es vásznon is éppen határeset, pedig Batyotól kaptam bele anno 220W-os lámpát. PD-hez van 1.24-ről induló zoom lencse, elég járatos aprókon ilyen objektívvel szerelt gép, azon kívül talán egyszer láttam 0.74-es fixet.

    [ Szerkesztve ]

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák