Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz RedHarlow #85934 üzenetére

    Egy kérdés - az a külön bejáratú rész az egy másik háztartás? Csak azért, mert ha igen, akkor a Mesh -el nem fogunk szórakozni és marad az eredeti felállás szerinti ajánlás.

    AMi esetleg jöhetett volna még, hogy melyek a nagyobb prioritású helyiségek - hol dúsulnak fel legjobban a felhasználók és az Ő WiFi -s eszközeik?

    Az a 'Jó' helyiség az egy közös használatú közlekedő ugye?

    Mindenekelőtt végezzük el egy kísérletet a mostani router -el. Tegyük egy kicsit hosszabb kábelvégre akár egy hokedlire a kék csillagok valamelyikére ideiglenesen. A ház egészében elérünk így legalább egy "jó" vagy "közepes" szintet. Azaz speedtest -el mondjuk a mostani routeredet alapul véve olyan 40 Mbps környékét?

    Amennyiben igen, akkor javaslom az új router helye legyen itt akár falra szerelve, akár polcon/előszobaszekrény tetején ilyesmi. Persze áram kell illetve a UTP kábelt is ide kellene húzni a szolgáltatói eszköztől. Persze amennyiben eleve az előszobán keresztül jön be a net, akkor könnyebb dolgunk van, mert akkor azt az eszközt is ide tesszük aztán kész.

    Amennyiben persze a 'kiváló' helyen továbbra is kritikus lenne a kiváló vételi tulajdonságok, akkor maradhat a piros csillagon a router, de az befolyással lesz a továbbiakra. Azaz ebben az esetben a jelenlegi TL-WR740N -t vigyük a zöld csillagok valamelyikére. Célszerűen a felső részbe - főleg, ha külön bejáratú külön háztartás az. Kábelen kössük össze az új routerünkkel és a régit állítsuk AP módba. Ekkor az a háztartás kap 100 Mbps internetet (ugye a LAN csatik ezen az eszközön 100 Mbps -esek), melyet a TL-WR740N LAN portjain illetve WiFi -n le tud venni. Te nem adsz hozzáférést a saját WiFi -dhez és Te sem lépsz rá az övére.

    A Te új routered pedig vagy a piros csillagon vagy a kék csillagok egyikén szórja az AC -s WiFi -t illetve a gigabit -es portjain akár kábelesen is tudsz rá PC -t, TV -t vagy akármit kötni.

    Mindezt 10K fölött egy picivel (+ kábelezés). A gigabit -es internettel is elbírna a rendszer. Mit szólsz hozzá?

    Amennyiben Mesh -t szeretnénk (ez akkor lenne ideális, ha egy háztartásról lenne szó mégis), akkor az sajnos jóval drágább lenne ...

    @Gh0sT,

    Mindenekelőtt az otthoni felhasználásról a "WDS, Repeater(/Extender), Mesh WiFi Backhaul" -kkal kapcsolatban annyira szívesen beszélgetek, mint a hüvelygombáról. Félreértés ne essék - ezeket ahová kitalálták őket oda jók, de otthoni felhasználás tekintetében ezek az "ördög játékszerei" ... Persze, ha nagyon komoly idült mazochista hajlamaid vannak illetve szereted szívatni magad (de úgy igazából emberesen), akkor persze ki ne hagyd egyiket se ... Apropó WDS - nézd meg mikori az a logout bejegyzés (2014)? Ez már akkoriban sem volt a bölcsek köve ... Star Wars -osan szólva: "Nem ezeket a droidokat keresed" ...

    A lényegre térve. A szó(összetétel) amit keresel: Mesh rendszer, Ethernet backhaul -al és kikapcsolt ban steering -el (ugye e legutóbbit igényként fogalmaztad meg).

    Itt ami kellemetlenül érinthet minket az az ethernet backhaul -os rész. Igen, kellene egy valamilyen (ideális esetben UTP alapokon) gerinc a két szint között legalább. Ezzel hogy állunk? Bármilyen kábel van a két szint között? Ugye, ha van vezetékes hálózatunk, akkor az nemcsak a WiFi -t teszi használhatóvá, hanem értelemszerűen a kábelre dugható eszközökön is tud segíteni.

    Haladhatunk tovább ezen az úton?

    Egyébként jövőre mikor jönne az új vezetékes net? Értem ez alatt, ha csak egy-két hónap múlva, akkor nem biztos, hogy től sok pénzt locsolnék a 4G projektre ...

Új hozzászólás Aktív témák