Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Whysperer #46231 üzenetére

    Akkor szerencséd volt az OCZ-ddel. Nem is azt írjuk, hogy mind tönkremegy, de elég magas a halálozási arány közöttük, főleg gariidőn kívül. Ettől még a tiéd lehet újabb 5-7 évig is menni fog, ezt sose tudni előre. A jótállás lejárta után minden extra év ajándék. Amíg megy, használd egészséggel. Viszont ha új SSD-t akar venni valaki, nem érdemes OCZ-fronton keresgélni, nem csak a rossz reputációja miatt, hanem árban sem olcsóbbak annyival az ajánlott modellekhez, márkákhoz képest. Lehet pedig a mostani szériáik már megbízhatóbbak, csak pechükre igazából semmi nem szól mellettük. Ez csak ajánlás, nem kötelező megfogadni, mindenki azt vesz, amit akar, egyéni kockázatvállalás kérdése.

    Az ajánlás sem garancia semmire, mert pl. a Samu 850 EVO kifejezetten ajánlott modell, 5 év garanciával elég biztonságos vétel, de nemrég volt egy emberke a Flash SSD topikban, akinek az ismerősénél mégis bedöglött egy. Selejt előfordulhat bármiből. Amíg csak elszigetelt eset, nem tömeges tapasztalat, addig továbbra is ajánlva lesz, főleg, hogy egyre olcsóbb, mert kifutó modell.

    (#46241) floratm: ha nem tudod melyik port melyik, dugd a legelső portra, néha 0-tól van számozva. Általában az a leggyorsabb port. Aztán csinálsz rajta egy tesztet, ha SATA2-es limitációt mutat, akkor átdugod a következőre. Nyilván értelmesebb lenne az alaplap kézikönyve alapján beazonosítani, hogy melyik portok SATA3-asak. Ha rámegy a csatlakozó, akkor nem romlik el, mert csak SATA2-es portra dugtad, visszafelé kompatibilis, csak a szekvenciális átvitelénél fog limit mutatkozni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák