Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Hello,

    Egy haver kölcsön adta a Canon 700D gépét, hogy kicsit megszokjam a kezelő felületet, mert holnap megyünk videózni egy kis bringás csapatást. Én régen Sony és Pana Gh2-t használtam, viszont ezzel nem igazán boldogulok.

    Első és legidegesítőbb probléma, hogy videó módban állandóan bekapcsol a képernyő bal oldalán az autofokusz, ami mivel a lencse alap modell, nagyon de nagyon gagyi, lassú és sosem talál el szinte semmit.

    2. kérdés ha ideiglenesen ezt ki is kapcsolom, akkor is elég nehéz vele fókuszálni, mert óriási a fókusz négyzet, és precízebb dolgoknál nem mindig azt találja el amit szeretnék.

    3. Fénykép módban hogy hozom elő az élőképet, hogy a kijelzőn tudjak pl fókuszt állítani? (ez nem holnapra kell, csak nem találom)

    4. Ez annyira régi modell hogy nincs 1080P 60 FPS? Ez nagy kár lenne.

    5. Ez inkább technikai kérdés. Ha egy bringás felém közeledik, és én videózok, akkor azt csak kézből állított fókusszal lehet lekövetni ugye? De hogy tudom megoldani hogy egyszerre húzzam a fókuszt a haladási sebességgel ? Nincs valami segítség, ami az éleket jelzi piros v sárga színnel ha fókuszban vannak? Vagy bezoomol, a kép közepébe hogy segítsen?

    Köszönöm

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák