Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz tvamos #37716 üzenetére

    Egyszerűen azért, mert funkcionális előnye semmi, viszont a nagyobb bajonett csak feleslegesen növeli a méretet és az árat (bár nem sokkal, de szimplán pazarlás egy EF-M-hez képest, ami kisebb bázistávú és önmagában elbírna egy FF szenzort is, ha már a Sony is képes rá, és pl. a miniatürizálás lenne a cél.
    A technikával ugyanez, az RF újabb, de az EF/EF-M meg egyszerűbb, olcsóbb, EF/EF-S meg 100% kompatibilis szóval sokkal jobban megfelel a célnak akár a jövőre nézve is.

    Lényeg a lényeg, az EF-M szerintem biztosan nem szűnik meg(épp ellenkezőleg, most jönnek ki hozzá az "értelmes" vázak), max. lassan fog bővülni, mert nem ez a fő vonal, de egy focal reducer egyből közelebb teheti minimális erőfeszítéssel.

    Alapvetően attól függ, hogy kinek mik a prioritásai meg hogy rááll-e a kézre a mérete, a kis méret egyszerre előny és hátrány is, elég nehéz eltalálni az egyensúlyt(nekem pl. a miniatürizált FF mirrorless "Barnack" koncepció sokkal jobban tetszene, de egyelőre ehhez a Sony gyártotta az első generációs gépeit és a Leica az objektíveket :D )

Új hozzászólás Aktív témák