Új hozzászólás Aktív témák

  • duni84

    aktív tag

    egyedül nekem jött át fapaci hozzászólásaiból az, hogy "ha jobb felszerelésed van, akkor nagyobb az esélyed a megfelelő kép elkészítésére és hosszabb távon olcsóbban jössz ki, mint a folyamatos eszköz cserélgetéssel" és nem az, hogy "jobb/drágább gép = jobb fotó"?

    hasonló kategória, mint amikor azt mondjuk, hogy "minek megvenni ilyen meg olyan kiegészítőt, ha utólag photoshop-ban is rá lehet tenni XY efektet a képre?" --> mert első ránézésre látni, hogy valami az utómunka eredménye vagy már eleve "így esett ki a vázból" (és pl rengeteg időt spórolt vele a fényképész)

    én is végig jártam a "nincs szükség a legprofibb cuccokra, mert kreativitással és gyakorlattal bármit megold az ember" utat analóg és digitális vonalon is, de rá kellett jönnöm, hogy ez egyáltalán nem így van. buktam menet közben egy talicskányi pénzt a cseréknél (vannak eszközök, amiket meg sem próbálok eladni, mert ugyan ki fizetne pl egy 400-500e expós vázért?), aztán nagyjából ugyanarra jutottam, mint fapaci: összességében olcsóbb is és a számítógép előtt töltött időt is lerövidíti, ha maga a technika nulla vagy minimális korlátot állít, a határaiba úgyis belenő (vagy épp kinövi) az ember. ha valakinek meg anyagilag belefér egy jobb technika, akkor hadd vegye. max cipeltetem vele fél napon keresztül a felszerelésem egy részét, aztán megkérdezem nap végén, hogy komolyan szüksége van-e FF vázra és optikákra vagy megelégszik az erős középkategóriával is :)

    szemlátomást a hsz legelső bekezdése nem volt érthető a vitaindítónál

    #metszéspontok

Új hozzászólás Aktív témák