Új hozzászólás Aktív témák

  • padre71

    tag

    Üdv mindenkinek!

    Tanácsot szeretnék kérni tőletek. A topikban olvasottak alapján karácsonyra megleptem magam egy D3100 + 18-105 VR kittel (5100-at szerettem volna, de 0% THM konstrukcióban nagyon drága volt ugyanezzel az obival az MM-ben)
    Egyelőre bőven elég, hobbi szinten családi fotózáshoz, kirándulásokhoz használom majd.
    Kérdéseim:
    1. Mennyire javasolt egy Hoya HMC UV 67 mm-es UV szűrő beszerzése az obi védelme érdekében? Mivel 6 ezer forintba kerül, nem szeretnék felesleges kiadásba bocsátkozni, ha nem ér semmit, sőt még a képminőségen is csak rontana.
    2. A későbbiekben milyen obit érdemes még megvenni? Tudom hogy a témától, érdeklődési kőrtől függ, de melyik az ami általánosságban jól jöhet? Gondolok elsősorban pl. egy fix Nikon DX Nikkor AF-S 35mm f/1,8 G-re, amit elég sokan favorizálnak itt a fórumon.
    3. Teléből melyiket javasolnátok? Elég lehet használtan egy 55-200 VR vagy inkább 55-300 VR? Érdekel a makro fotózás is, van is egy Raynox dcr 250-es előtétlencsém, ez az említett tele obikkal jól használható lenne? Vagy inkább érdemesebb egy olyan teleobit venni, ami tud makrózni is? Mint pl. a Tamron Nikon 70-300/F4-5.6 AF LD Di Macro 1:2 objektív? Ez pl. viszonylag olcsó csak nincs benne stabilizátor. Nagy hátrány a VR hiánya vagy 300 mm-nél már úgyis állvány javasolt?

    Előre is köszönöm az építő jellegű tanácsokat!

Új hozzászólás Aktív témák