Új hozzászólás Aktív témák

  • faki_

    senior tag

    válasz Szabix01 #11593 üzenetére

    Ha autófókuszos obival rendben megy, ne kalibrálgass semmit... K10D-nél nem is lehet csak esetleg rejtett menüből vagy szervizben horror áron. Újabb vázakban van lehetőség vázat és obikat külön is állítgatni.

    A Sigmát nem ismerem, de általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb átfogás, annál gyatrább képminőség. Ilyesmik inkább az univerzális használatra vannak azoknak kitalálva, akik nem tudnak vagy nem akarnak objektívet cserélgetni.

    10-ért nem fogsz normális makró objektívet kapni, egyáltalán a manuális zoomok nem nagy durranások (feltételezem, ilyenekre gondolsz). Manuál fixeket nemrég nézegettem 90-100mm környékén, 30-40 alatt nem találtam (M42, PK). Ehhez mérten a híresen jó FA 100/2.8 50-60 ezres ára elég baráti és az AF is nagyon jó rajta. Olcsóbban vannak a Tamron, Sigma 70-300-as teléi 1:2 marketingmakróval, kezdésnek megteheti. A legolcsóbb, de melós megoldások a közgyűrűk, fordítók használata manuál fixekkel (obival együtt 5-10e Ft) vagy a Raynox DCR-250 előtétlencse (használtan 12-15e Ft).

    Manuál? Neked kell eldönteni, tetszik vagy csak kínlódás?

    www.pentaxforums.com/lensreviews/

Új hozzászólás Aktív témák