Új hozzászólás Aktív témák

  • Samott

    addikt

    Vegre fent vannak:

    Megrendelo tervez, telepitok vegeznek... :) Eredetileg 16 panel lett volna 4x2 + 2x2 + 2x2 osztasban... de egyreszt hala az egnek kifert a nagyresze a tetoablakok felett. De igy lett volna egy plusz panel a ket ablak kozt... gondoltam legyen megy egy a haz eleje fele is, igy kertem meg egyet. Aztan amikor felkerultek a tartok kiderult hogy sok kilogassal (kilatszo sinezessel) tudtuk volna illeszteni a tobbihez. Szoval ugy dontottuk hogy a ket plusz panel menjen a teto elejere, igy elfedik a racsot, es teljesen kimarad a ket ablak koze ahova amugy bearnyekol a villany bekotes. (es oda vegkepp nem fert volna be ket panel normalisan).

    Szoval ez lett a vege, 17db 380W-os Trina panel, 5-os inverter a Huaweitol es 17db optimalizalo (tudom hogy erre a tetore nem nagyon kellene, de szeretem latni a dolgokat, es belefert a koltsegvetesembe). Kicsit tul van panelezve szerintem de delnyugati fekvesi teto, mire igazan beindul minden mar meleg van rajta.

    Igazabol nem ertem a hisztit a matricak miatt, ennyi elfer, nem zavar ez senkit. A kapuhoz kaptam egy tablat, az viszont csak az atvetel napjan lesz kint. Az rohejes.

    Amugy ez rohadt kemeny melo, nem cserelnek a sracokkal, ebben a hosegben a teton... ahh. Tegnap felraktak a sineket hozza, de kiderult hogy nem kaptak optikat a csomagban, meg hat szoval meleg is volt megkerdezhetnek johetnenek-e ma koran reggel. 5-re. :) Fel hatkor nekikezdtek a maradeknak es az ujratervezessel atpakolassal egyutt is megvoltak mindennel 11-re. Embertelen melo ez ilyen idoben.

    (There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

Új hozzászólás Aktív témák