Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz curioustee #2261 üzenetére

    Hali,

    a tetőd rendben van. Nem tudom milyen közel van a szomszéd ház, de átlagos esetben a napnyugtakor vetülő árnyék nem indokol SE rendszert. Ha nagyon ki akarod maxolni a rendszert, akkor ott vannak a Maxim technológiás panelek (amikkel kapcsolatban eddig össze-vissza hallottam, olvastam mindent, de az 100%, hogy árnyékra jók)!

    1. Későbbi bővítés már indokolhat SE rendszert, kérdés mikor lesz a később, és mekkora bővítés? 1000kWh-t 3 napelem elő tud állítani, ez az említett méretben nem okoz gondot még egy Fronius 4kW-os inverternek sem.
    2. Ha a WS (gondolom Wagner) hajlandó Neked írásba adni, hogy az a rendszer 1200kWh/kWp energiát fog előállítani, és ha mégsem, akkor így-úgy kompenzálnak, akkor hajrá! Én soha nem írnék le ekkora számot még egy déli tetőre sem, nemhogy egy délnyugatira...
    3. Az aktív hűtés hangos, különösen, ha érzékeny vagy a zajra. Megoldás: ne tedd élettérbe! Garázs, pince, kamra, vagy akár kültér is jó lehet! (Utóbbit én azért kerülném, mert azzal száraz hűvös hellyel növeled az élettartamot!)
    4. elég a 4-es
    5. 370-es paneleknél fontos megérdeklődni előre, hogy pontosan milyen napelem lesz? Mekkora lesz a mérete? Ami elsőre nagyobb teljesítménynek látszik, arról sokszor kiderült már, hogy csak azért, mert nagy méretű napelem! Amúgy 370-est csinál pl. az LG is, de az meg olyan horror drága, hogy nem tudom kinek adják el...
    DNY+45° mellé én normál méretű (60 (vagy vágott 120) cellás polikristályos napelemet tennék, de ha jó áron van a mono, és vágott és/vagy PERC technológiás, akkor az is tökéletes, csak ne legyen túl drága!

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák