Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    válasz hatala #24625 üzenetére

    Igazából ennek amúgy akkor lenne jelentősége, hogy benne legyen a szerződésedben, ha az eladó megtéveszt, és csak mondja, hogy van 12 év gyártó gari az inverterre, de közben nincs, és akkor később tudsz mutogatni a szerződésre. Erről tudjuk, hogy nem így van, ténylegesen megadja a gyártó a 12 évet egy SE inverterre, vagy a kisebbekre a Fronius a 10 évet. Ha analógiát nézel, és veszel a Media Marktban egy LG mosógépet, ott sem ad a MM egy külön papírt arról, hogy az LG 10 év önkéntes, korlátozott jótállást ad a direct drive motorra (könnyen persze, hiszen ez sosem fog elromlani, ellenben a vevőt gyönyörűen be lehet hülyíteni a 10 év gari matricával amit a bemutatóteremben kiállított terméken szerepel), ez kb. ugyanolyan szitu. Kötelezően kell kapnod egy jótállási jegyet az inverterhez, azon kell ennek feltüntetve lennie. Ha meg valami regisztráció esetén jár csak a +x év (pl. Fronius), akkor amikor ezt megteszed, akkor látod a feltételeket (vagy az erre létrehozott oldalon már most előre el tudod olvasni).

    Amit nem ártana viszont, hogy legalább elbeszélgetés szintjén tudj, hogy ez ténylegesen mit jelent, mit takar és milyen költségeket fedez (tehát mikor, milyen költségekkel kell számolnod meghibásodás esetén, lesz-e kiszállási díj, munkadíj, hibamegállapítás után, ha alkatrészt kell cserélni, esetleg az invertert fuvarozni szerelésre, akkor ezek szállítási költségei közül terhel-e téged valami, meg ilyesmik).
    De mind a SE, mind a Fronius top gyártó, nem őnáluk kell félni a garis esetek kezelésétől szerintem. Viszont -már csak az összevethetőség érdekében- ezeket a feltételeket, ennek részleteit, korlátozásait a vásárlás előtt meg kellene tudnod ismerni, annyival, hogy 10 vagy 12 év és semmi egyéb információ -elvileg- csak abban az esetben lehetne elintézni a dolgot, ha neked ezen időtartam alatt soha, semmikor, semmilyen költséged nem keletkezhet (amennyiben gyártói eredetű a meghibásodás).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák