Új hozzászólás Aktív témák

  • 7Heads Drago

    veterán

    válasz venom8888 #26848 üzenetére

    Nem egyszerű a történet. Ha 100% támogatásra csinálod bruttós az elszámolás (értsd: a nyáron megtermelt energiát nem tudod télen elhasználni, hanem havi elszámolás van) Ha 50
    % támogatásra vagy te fizetsz zsebből akkor lehet éves elszámolás (szaldós elszámolás).
    A napelemeknél sztem cscak arra figyelj hogy nagy gyártó legyen és EU-s képviselettel tud gariztatni. Inverternél Huawei, Fronius, SMA, SAJ, SolarEdge (SE) játszik nagyban és megbízhatóan. Napelemes cég rengeteg van(5-7000 db). Mindegyik tud mindent papíron. :N De van pár azért ami talán tényleg értelmesebb.
    Az E autózás meg gyerek cipőben jár. Olcsón jársz vele, de marha drága az autó és ha szervizelni kell az se kis lóvé. És akkor még nem beszéltünk az otthoni töltő költségéről meg a teljes vezetési szokások átalakításáról. Ha valaki irányítás mániás az nem fogja szeretni, mert itt bizony az embernek kell idomulnia az autóhoz. Jelenleg még nekem sincs.... túl sok kompromisszum kellene. És kétlem hogy 5 évig lennének jók. 15-20 év tutti van bennük. Ami itt kérdés az a korrózió védelem és a szoftver. Ezek egyikére se vennék be mérget. :)

    [ Szerkesztve ]

    Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

Új hozzászólás Aktív témák