Új hozzászólás Aktív témák

  • NSX82

    csendes tag

    válasz chungey9 #26900 üzenetére

    Kedves Chungey9, MrZed001 és többiek!

    Először is köszönöm szépen a pinout és rs232 tanácsokat.

    Örömmel jelentem, hogy mátol termel a kis szigetüzemű saját építésű mini napelem rendszerem! :DD
    -Easun (noname kínai) 3.5 kw inverter
    -8db Amerisolar AS-6P-340W polykristályos napelem sorbakötve (összesen 2720wp? max teljesítmény)
    -2db Leaftron LTC12-100 AGM akku sorba kötve. (24v 100A)

    Tesztként egy 1130wattos porszívóval teszteltem délelőtt. A PV Input 780-800watt kornyékén ugrált ilyen borongós felhős időben. Sokkal jobb, mint amire számítottam! Már nagyon várom, hogy tesztelhessem napos időben is jobban, de sajnos közben dolgoznom is kell.. :( Kiváncsi leszek mennyire sikerül megközelítenem vele az elméleti maximumot. A tető dőlése sem ideális sajnos, mert csak 12°
    A fokállás 211°

    Esetleges érdekességként írom: 740 ezer ft-omban van eddig az egész project tokkal vonóval + a belefektetett időm/ munkám.

    Holnap megpróbálok méregetni a két nulla között, bár egyre inkább abba az irányba gondolkodom, hogy inkább ne kössem össze a két nullát hanem csak az inverter nulláját kötném be a lakásba és egy kapcsoloval esetleg megoldom, hogy müködjön klasszikus formában is. A közös nulla egy nagyon kényelmes megoldás lenne (amennyiben tényleg megoldható lenne), de szeretném teljesen elkülöníteni az elműs hálozattól inkább. Ezalatt Azt értem, hogy az égvilágon semmilyen kapcsolatba ne legyen a kettő egymással! Köszönöm a segítségeket mégegyszer!!! Hamarosan még jelentkezem!

    üdv, NSX

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák