Új hozzászólás Aktív témák

  • NSX82

    csendes tag

    válasz MrZed001 #27059 üzenetére

    Kedves MrZed001!

    Bocsi, hogy csak ilyen lassan válaszolgatok de sajna sok más tennivalóm is van, (házfelujítás) alíg marad időm arra amit igazán szívesen csinálnék.. Megmértem ahogy tanácsoltad:

    Pe-be és PE-ki amugy valoszinű belül össze van kötve.
    De a mulimétert PE-be es L-ki közé szúrtam be. 233 voltot mutat. ugyanez a helyzet ha N-be es L-ki közé mérek. Mindez napelemes ráteemelős módban - tehát itt kapott az inverter fázist az elmű felől.

    Utána lekaocsoltam a bejövő fázist ismét (kábeleket nem kötöttwm ki:
    Föld és L-ki valami N-ki kozott most is ott az 51 volt ami csökken

    N-be és N-ki valamint L-ki kozott 50 volt és csökken
    L-be és L-ki között szinén ugyanez.

    Ebböl akkor mire lehet most következtetni? lehetséges lenne az inverter kimenetét valamilyen módon a lakásba visszaengedni? vegyek olyan relét amit linkeltél?

    Másik kérdésem inverterrel kapcsolatos lenne!
    Észrevettem egy érdekes anomáliát amit nem tudom mi okozhat:
    Főleg reggeli és esti órákban amikor már a nap ébredezik vagy sötétedés előtt vagyunk. Érdekes módon mindig merülésnek indulnak az akkumulátorok. Ez az az időszak igazábol amikor annyi fény már van, hogy az inverter próbál működni de a kiskonyv szerinti kisebb hatásfokkal (90voltnal képes bekapcsolni ott 50% es 170 voltnál írja h "rated power". Igy laikusként azt gondolom, hogy abban az időszakban amikor már jön valamennyi áram a napelemek felől, vagy 90 volt fölött vagyunk de 170 volt alatt valamiért támaszkodik az inverter az akkukra pedig nem kéne mert a charging priority az solar - utility. fontos adalák hogy az égvilágon semmi terhelés nincs rajta, kikapcsolt inverterrel is lemerül magába aztan pár perc alatt feltoltődik 100%ra Van ötlete valakinek hogy ez mi lehet? Egyelőre kímélném az akkukat ha tudom. nemlenne rossz ha a semmiért nem merülnének le meg ha csak 10-20%ot is..

    Közben tesztelgettem is, hogy mekkora teljesítmény tudok róla levenni. hát ebben az esetben azért nem vagyok maximálisan elégedett. Egyelőre úgy tűnik hogy nem sikerul 1900w pv input fölé menni sehogy, pedig ennél jobban már szerintem nem fogja sütni a nap.. Betudom ezt annak h a tájolása és a dőlésszöge azért az optimálistól messze van. főleg a dőlésszög a maga 10-11°ával.. de azért majd kergetem a wattokat hátha több lesz :))

    üdv, NSX

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák