Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz asdf_ #35529 üzenetére

    Én is kb ilyesmit akartam írni. Született is cikk róla. Mondjuk a cikk utolsó részével nem teljesen értek egyet.

    [link]

    "Aki ezt meg tudja finanszírozni, az bízhat abban, hogy egyszer majd pénzt lát az államtól, ám aki (joggal) attól tart, hogy esetleg csúsznak a kifizetések vagy módosulnak a szabályozók, az nehéz helyzetbe kerülhet. Sokan azt hihették, hogy megütötték a főnyereményt, de ehelyett csak egy kilátástalan várakozásba kezdtek, amely a mostani kormánydöntéssel igencsak kérdésessé vált, hogy miként térül meg."

    Ha nem száll el a projekt önrésze, akkor a rengeteg támogatás miatt így is megtérül. Csak majd lesz vagy 14 év (5000 kWh éves fogyasztásának 20%os helyben kiváltásával 70Ft-os villanyárral, 1 millás önerővel). Igaz azért ez elég pesszimista becslés.

    Kicsit tovább gondolva nekem van két teóriám is (Szigorúan saját okfejtés).

    Ahogy a cikk is írja, így kvázi kicsit ki lett fogva a szél a 2023-as szaldó-t ki kell vezetni sztoriból. Így megint úgymond az EU-nak mutathatjuk, hogy küldjétek a pénz, nézd meg mi már 1évvel hamarabb bevezettük amit kértetek. Megint más területen izmozunk, hogy ne ott avatkozzunk be ami igazán számítana de nagyon fáj bozonyos köröknek (korrupció) :W

    Jobbára azon személyek ugrottak bele hirtelen nagy napelem vásárlásba a rezsiszigorítás után akik limit felett voltak. Ha beüzemelődik a rendszerük, veszélybe kerülne a rezsidémon mérleg, mert nem fizetnék a 70 Ft-os villanyárat kikompenzálva így az átlag alatti áron keletkezett veszteséget.

    +1: Vegyük alapul, hogy igaz amit mondanak. A hálózat megtelt, nem képes új HMKE-t befogadni visszatermeléssel. Akku úgye méreg drága. Kicsit ismét visszajött az emúlt 10 év remek hálózathasználati politikája és a lenullázott TKM meg fejlesztési poteciál.

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák