Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz tailor #7955 üzenetére

    Nem értem, mi a bajod. Végre egy neves gyártó által készített adapter. Kár, hogy csak a saját maguk által gyártott újabb obik működését garantálják (lehet, hogy ettől még más EF obik is működnek, nem csak a sajátjaik, hanem Canon is?), de ennek a stabil, gyors és megbízható működésében sokkal inkább bíznék, mint egy nóném kínaiban, ami az eddigi beszámolók alapján teljesen esetlegesen működik. Vagy pedig ott a Metabones, aminél a kínaiakhoz képest többet fordítanak a Canon EF obik belövésére, de az nem is 249 USD, mint ez, hanem 399 USD.
    Nézzük a jó oldalát, ezáltal lesz FF-re pár olyan obi, ami jelenleg hiányzik a felállásból:
    - 24-35 f2 spéci széles-zoom
    - 24-105 f4 rugalmas általános zoom kiváló képközépi élességgel
    - 120-300 f2.8 sportfotósoknak, APS-C-re madarászoknak
    - 150-600 S és C, olyan nagytele, amit sokáig várhatnánk Sonytól / Zeisstől, és akkor se lenne normál halandónak megfizethető, szemben a C-vel, ami pl. a 70-200 f4 G-nél egyharmaddal olcsóbb BH-nál
    - egy sor f1.4-es fix, mind kiváló élességgel, mind 1000 USD alatt. Ugyan adapter nélkül is már nagy batárok, de ha valakinek ilyen kell, legalább van miből választani.
    - lefogadnám, hogy egy 24-70/-85 f2.8-as obi is érkezni fog 1-2 éven belül

    Amíg nem fekszenek rá a mirrorless obikra (ld. a ma bejelentett SD Quattro sima és H mirrorless vázak, bár sajnos ezek is dSLR-es flange distance-re lettek tervezve :W , remélem hamarosan jön ennek utódja is, ahol az a toldás csak egy leszedhető adapter), addig ezek a legkézenfekvőbb áthidaló eszközök.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák