Új hozzászólás Aktív témák

  • gyugyo79

    addikt

    válasz balpis #59017 üzenetére

    De ráadásul most még azt is nézd majd meg mit kapsz cserébe és ha WD30EFAX -ot akkor azt raidhez ne is kezd el berakni. Vagy próbálj az üzletben akkor bizniszelni, hogy ráfizetsz és adjanak mást vagy eladni és venni egy nem WDx0EFAX -es HDD -t.

    Én mondjuk NAS-ba WD-t már nem is nagyon vennék .

    Mivel a WDx0EFAX -3-6 TB-ig SMR = kuka még akkor is ha rendbe rakják és firmwareből megoldják, hogy ne dobja ki a raid rebuild mert nem kell sajnos otthoni körülmények közt sem sok, hogy kijöjjenek a hátrányai, bármit is állít ennek ellenkezőjéről a gyártó.
    A 6+ meg azért mert ki tudja mikor találják ki, hogy oda is jó lesz az.

    Akit amúgy érdekel anno a Seagate Archive HDD -ken csináltak Synologyn (is) tesztet raid rebuild (RAID1) , szóval azt a marketing dumát se vegyétek be, hogy jó lesz az majd ha csak SMR -lemezeket használtok egy raidben.
    (Nincs baj az SMR -el ha annak veszi valaki ami és tudja mire számítson és ezt az ára miatt vállalja is)

    Tehát még ha RAID5/6 -ba nem is dobja ki egy raid rebuild majd egyszer ezeket ha megoldják esetleg egy vezérlő frissítéssel, is kompromisszumos lesz a használatuk és ha azt nézzük, hogy ugyan annyiért és ugyan azokkal a feltételekkel árulják amiért még lehet rendeset is venni és a konkurencia meg hátha tanul ebből és nem lépi meg ugyan ezt akkor érdemes egy másik márkát választani....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák