Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz kw3v865 #3000 üzenetére

    Ez igaz, lehet játszani a számokkal és tényleg a végén derül ki. Viszont az intézkedéseket nézve is lehet hasonlítgatni országokat. Időben döntöttek? Hatékony intézkedések? Tesztelés és oltás szervezettsége? Kommunikáció színvonala? Mennyire rugalmasan kezelik melyik intézkedés jó és melyiken kell változtatni? Mennyire több szintű a védekezés, hatékony rövid lezárások és célzott intézkedések vagy hosszú maszatolás?

    Amikor pár hete laboréknál Ausztriában mondták készüljön mindenki muszáj lesz szigorítani, felpörgetni a tesztelést, FFP2 maszkot, még plusz korlátozást a mutáns változat miatt, ugyanakkor nálunk még a nyitás konzultációról kezdtek el ámítani mert a vezír azt hitte tényleg kap egy hét alatt milliós adag kínai és orosz vakcinát és húsvétra ő lesz a messiás. Nem olvasta egy hónapja a Reuters cikket, hogy bizony az oroszok és kínaiak is csak második negyedévben tudják felpörgetni a gyártást. Mióta írják a cikkek izraeli, brit és más tapasztalatok alapján ebben a körben a fiatalok is jobban érintettek és terjesztik, 40-50 évesek is kerülnek kórházba egyre többen, mégis pörgött az iskola, ovi és nincs az elöregedett pedagógus szakma kiemelve az oltási tervben. Totojáztak vagy két hetet ezzel a mostani bejelentéssel is, hiába látták az emelkedő mutatókat. És akkor még mindig:
    Telex: Mivel nyitva kell tartaniuk, soron kívüli oltást követelnek a bölcsődei dolgozóknak
    Itthon: 5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését | hvg.hu

    "Ha a magyar hatóságok ennyire balfaszok, akkor milyen jelzővel lehet illetni a többi EU-s országot, Máltát és Dániát leszámítva?"

    Nézőpont kérdése, mondhatni akkor ők jobban védekeznek, mert ők egyelőre csak EMA engedélyes vakcinákat használnak és mégse állnak annyival rosszabbul. Nálunk amikor még csak Pfizer volt és ment a brüsszelezés és nagyotmondás a kínaival egy hétvége alatt és milyen szuper oltási terv... többen írtuk ha lenne elég vakcina akkor se biztos képesek lennének hatékonyan felhasználni, ez most ki is derült, nem? Orbán Viktor péntek reggel az állami rádióban bejelentette, hogy technikai problémák vannak az adatalapú tömeges oltással, ezért az egész rendszert meg kellett állítani. Vagány parasztgyerek a búcsúban nagyot mondva vetített a haverjainak hogyan döntené meg a falu szépét, aztán mikor tényleg előkerül a leányzó, hogy na mizu akkor csak hebeg-habog zavarában löttyedt pöccsel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák