Új hozzászólás Aktív témák

  • theuprising

    tag

    válasz ruby88 #12782 üzenetére

    3 éve devopsozom (azelőtt voltam linux admin, meg mobile dev), akkoriban még nagyon földöntúli szó volt, most már annyira nem, inkább a kisebb cégek nézik be és keverik a Linux / Windows rendszermérnökökkel.
    Üzemeltető mindig is kelleni fog, devops más világ, számomra már egyértelmű a különbség köztük.

    Szvsz egy devops engineer jó pár évet tapasztalt linux adminból "nő ki", aki azért fejleszteni is tud. Mi rendszeresen kapunk "rakj össze egy alkalmazást, ami egy rest végponton ezt és ezt adja vissza, autholjon corp AD-ből, logoljon elasticba" taskokat, amiket kubernetes clusterbe rakunk be, podban üzemelnek konténerekben, általában Go-ban, vagy pythonban írjuk és üzemeltetjük is. Jelenleg pl Openshift integrációt készítünk elő. Van még weblogic bűvészet, helm chartok, rengeteg ansible, MQ stb. Public cloud sajnos nincs (pedig az előny lenne), banki szektor miatt. Csak egy kis betekintésként írtam, hogy szvsz ez nem pályakezdő szint. Full kezdőknek szerintem nem ajánlott a devops engineering, az inkább egy pár éves cél legyen. Viszont a nagy tapasztalat és tudás miatt jól is fizet, nálunk mindenki net 700 felett van.

    Itt diploma nem kell, értsen hozzá az ember és kész, az a fontos. Mondjuk nem is tudom van-e egyetem, ahol ezeket tanítják, vagy egyáltalán megemlítik, hogy léteznek ilyesmik.
    Ahova én jártam (PPKE ITK mérnökinfó) ott jelenleg még a konténereket sem említik. De a PS2 architektúráját azt be kell magolni, az nagyon fontos, nem lehet élni nélküle.

Új hozzászólás Aktív témák