Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz kovsol #19856 üzenetére

    Hivatalosan ez is garanciavesztés, de mivel a PowerTune profil nem módosul, így ezzel az AMD-nek annyira nincs gondja. Ezért van ez így benne a Catalystban.
    Ha a 3rd party tuningprogramon csak egy MHz-en is emelsz, akkor a gyári profilt le kell váltani a 3rd party profilra. Ez viszonylag gyorsan megvan. Ilyenkor a kari órajele felugrik 3D-ra, majd vissza 2D-re. Ezzel a profilcsere megvolt.
    Az Afterburnernek muszáj lecserélni a profilt, mert a Catalyst profilja nem engedi a feszültségemelést.

    Nem durvák azok. A a legtöbb hardver nagyjából 100-120°C-ra van kalibrálva. Ez az a végső érték, amit még elvisel, de már rezeg a léc. Mivel a PowerTune működése ettől függ, így muszáj megváltoztatni a határokat, mert a rendszer specifikációja zárt. Egyedül az AMD tudja hogyan működik. A gyártók csak hackolnak rá egy profilt, amit úgy tesznek agresszívvá, hogy megnövelik a hőlimitet 50%-kal.
    Ha nem lenne zárt a PowerTune, akkor sokkal biztonságosabban is meg lehetne ezt oldani, de az AMD nem adja ki a speckókat még a partnereknek sem. Gondolom nagyon egyszerű a rendszert lemásolni, és nem akarják, hogy a legnagyobb előnyüket a konkurensek átvegyék.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák