Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Ghoula #12279 üzenetére

    Ami még lehet, hogy eltérő volt a Tjmax-uk. Gondolom, nem nyersen néztétek a distance to Tjmax értéket. :)[link]

    Nem hiszem, hogy sok defektes csip lenne. Tahiti-ből is alig volt LE kiadás, nyilván nem sok csipet kellett ennyire lebutítani. :) A 290 esetében pedig a már 2 éve futó gyártástechnológián tuti még ennyi selejt se készül.
    Amúgy nem lenne fűtőszál, kicsi megkurtítják a memóriavezérlőt, letiltanak még párszáz shadert, 800-900mhz órajel, és kész is a 290LE. ;] A sok lassítás és tiltás bőven kompenzálná a legbénábban sikerült csipet is.

    Nem hiszem amúgy, hogy véletlen lenne ez, ugyanez volt a 7900-aknál. Ezenkívül az se véletlen, hogy a 290-eken van csendes mód ugyanazzal a refi hűtővel, míg a simánál nem mertek tenni rá ilyet.

    Ha engem kérdezel, ár/értékben a legjobb valamelyik brutál hűtős sima 290, pl pcs+, vapor-x, esetleg tri-x, jól megtuningolva, jól szellőző házban. A Gigámon is látom, az 1100/1400-at kirázza a kisujjából a gpu +38mv-ból, jól meg is lódul, de már bizonyos játékok alatt így már gyári órajel+furmark szintű teljesítményt vesz fel, amit ugyan elbír, de nem szívesen hajtom meg ennyire határra a hűtést....

    Mondjuk az elgondolkodtató, vajon mit művelhet az Asus VRM-je egy jól meghúzott, torkosabb X-nélküli 290-en, ha még nálad is óvatosan kell vele bánni...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák