Új hozzászólás Aktív témák

  • mozso

    senior tag

    válasz HSM #22964 üzenetére

    (#22964) HSM
    Igen. :K Itt a végén beszél róla: [link] . Mondjuk ő 4,6Ghz magasságában hajtotta allcore, nyilván nem az alapvetően többé kevésbé biztonságosnak tartott 1,3V alatti feszültség tartományban. :DDD 4,2-4,3Ghz felett szvsz már többnyire nem opció hajtani minden magot, túl sok feszt kérne. A sok fesz, sok amper és sok hőfok együtt nem éppen jó a CPU-nak, főleg, ha a gyári PB limitek sem vigyáznak a rendszerre. Szóval nem árt észnél lenni. :K Ugyanez persze igaz a PBO-ra is.

    Viszont olyan Asus C8H alaplapot használt, ami az XMP profil bekapcsolása után 1.0979v feszültséggel küldi meg a CPU CLDO_VDDG-t (gyári 0.950v). Sőt meg tudja küldeni 1.149v-al is (3733/1866MHz-nél).

    Nekem is ilyen lapom van és többször írtam róla itt is, hogy ismeretlen okok miatt brutál magas feszültséget ad VDDG/VDDP vonalon, ha az XMP profil be van kapcsolva és a feszültségek "Auto"-n vannak a biosban.

    A teszt során azért beállították, hogy a CPU áramfelvétele lehet 40%-al magasabb, mint a gyári érték. Ez szerintem piros lámpa az amúgy is feleslegesen túlhajszoló Asus C8H alaplapnál.

    A CPU hőmérséklet határértéken is állítottak, ahogy láttam:

    Illetve a CPU thermal throttling is felül lett bírálva:

    Emellett egy nem túl combos vízhűtés került rá. Igaz, hogy szabad levegőn ment a több napig tartó teszt, de JayZ rábízta magát az Asus "Auto" beállításaira. Szerintem nem kellett volna. Nem a CPU nyírja ki magát, hanem az az alaplap ami félkész bios-al jelenik meg és abban is extrém tuningok vannak az "Auto" beállítások mögött. :(((

Új hozzászólás Aktív témák