Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz mozso #23018 üzenetére

    Igazából a helyzetet maga az AMD teremtette azzal, hogy ráerőszakolta a gyári limiteket a lapokra, ugyanakkor naivan rájuk bízta a rendszer fogyasztásának monitorozását. :C A konkurens gyártónál szabad kezük van a lapgyártóknak, kedvükre átkonfigurálhatják (nem kis részben ennek köszönhetőek a hűthetetlen 9900K-s legendák), nem érdekeltek csalni, ott két kattintás a gyári limitek beállítása. (És elvileg ha át próbálnák verni se menne, mert ott a CPU számolja is az elvégzett munkát, nem bízza magát a lapra.) Azt pedig nem én találtam ki, hogy nincs garancia a PBO-ra, hanem volt aki utánajárt.

    "A te alaplapod is rekorder a HWInfo power deviation adatban"
    Van erről valami konkrét, megbízható mérés/adat? Én is sejtem, hogy csal (majd írok is a Gigabyte-nak emiatt) ugyanakkor nehéz ezt pontosan megmérni, valamint amikor a lapot előrendeltem, még egy árva review sem volt sehol, és igazából azóta sem nagyon találok, ahol profin kielemezték, és megmérték volna. :N Nekem sajnos nincs profi érintésmentes ampermérőm megmérni, pontosan mennyi áram megy a CPU-ba.

    Egyébként nem hiszem, hogy az alapvető problémámon bármit változtat, hogy a lap mondjuk egy 20-40%-al kevesebb áramerősséget jelez vissza, kis/közepes áramfelvételnél is eszetlenül kéri a CPU a feszt magának [link] , pedig itt már 33A-t egészen biztosan látott, ami semmiképpen sem kevés már (60A a gyári max), főleg, ha csak néhány magra oszlik el és továbbra is 1,35V. :U

    (#23021) Corsa02: Ugyanúgy áramtalanítja a nem használt magokat, valamint nem is fogyaszt annyit, ha nem végez munkát, így ugyanúgy terhelésre ugrik a hőfok. De jóval kevésbé durván, mint PB-al.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák