Új hozzászólás Aktív témák

  • Hunter_21

    újonc

    Sziasztok!

    Érdeklődni szeretnék, hogy van egy AMD Ryzen 5 3600 processzorom. Boost-olt állapotban felmelegszik 80 fokra, 4,2 Ghz mellett és 1,4 volt feszültséget vesz fel. Van rajta egy Cooler Master Evo 212 processzor hűtő. Ez „normális” (átlagos, megfelelő stb.) értékeknek számít? Viszont a bordákon a ventillátort nem a memóriamodulok fölé helyeztem, mert sajnos a modulok high profilúak, hanem a másik oldalra tettem a gépház hátsó oldala felé. Így a két ventilátor, a ház hátulján lévő és a processzor hűtőventillátora egymással szembe néz. Ez sem „egészséges” ha jól sejtem, meg nem hatékony a ház hűtésében. Érdemes e újat venni processzorhűtőből vagy esetlegesen rá lehet tenni a ventillátort úgy a hűtőbordákra, hogy a memóriamodulok fölé kerüljön, de nem teljesen fedi a ventillátor a hűtőbordákat, hanem olyan 90-95%-ban?
    „Visszafogtam” a processzort, maximalizáltam, hogy 3600 Mhz-nél és 1,1 Voltnál ne menjen feljebb a teljesítménye, így 60 foknál nem melegszik tovább. Viszont így „üres járatban” is, ha csak az asztalt bámulom, akkor is 1,1 Voltot vesz fel a processzor. Ez normális?

    wwenigma
    Normális az a hőmérséklet ha használjuk, kicsi a hőátadó felület ezért gyorsan melegedik is.
    Ha fixre állítod a feszültséget és a szorzót akkor az is normális hogy nem változik.
    Próbálkozhatsz első körben visszaolvasni egy kicsit majd allcore OC alacsonyabb feszültség mellett, így vesztesz az egy szálas teljesítménybol, vagy hagyod működni PBO-val.
    Lényeg hogy nem kell ráparázni a hőmérsékletre.

    arabus

    ház hátulján lévő ventit ugy állitsd be ahogy most a proci hütőd áll
    tehát befelé fujjon az is,egy állásba legyen mindkettő.


    Sziasztok!

    Köszönöm szépen a válaszaitokat.

    Az érdekelne még, hogy „üres járatban” mikor nem futtatok semmit, csak az asztal látszik, a processzor akkor is 1,1 Volt-ot fesz vel, standardan és stabilan. Nem tudom, hogy ilyenkor nem 0,3-0,4 Voltot kéne csak felvennie? És esetlegesen ha így van, akkor „káros” e stabil 1,1 Volt felvétele hosszútávon?

    Valamint, ha ház hátulján lévő ventillátort is úgy állítom be, hogy befelé fújja a levegőt, akkor egyetlen ventilátor sem fogja kifelé szívni a házból a meleg levegőt, mindegyik, az első is csak a házba szívja a levegőt. Ez nem lenne gond?

    És esetleg tudtok processzor hűtőt ajánlani, amelyik am4 foglalathoz passzolna, de a memóriamodulok sajnos high profiluak, hogy elférjenek felette? Lehet beszereznék olyat és áttenném a ventillátort így a másik oldalra… ez az eshetőség is lejátszódott már bennem…

    Válaszaitokat és segítségeteket ismételten köszönöm szépen előre is.

Új hozzászólás Aktív témák