Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Malibutomi #21067 üzenetére

    Úgy látom, hogy ők is azt gondolták amit én: 470: FHD, 480: felette vagy VR.
    Kár, hogy számokkal nem támasztották alá. :D

    @Yutani
    460=380? Az azért erős lenne. Még a 270X is szvsz, bár ahhoz valószínűleg közel lesz és akkor játéka válogatja. Ilyen ram sávszélesség mellett azért bármilyen jó DCC van, szerintem általánosan mindenben nem lehet gyorsabb. Az sem biztos, hogy TMU/ROP szinten megkapja ugyanazt. Sőt, ha tippelnem kéne szerintem nem.

    @t72killer
    Akkor amire te vársz az nem HTPC, hanem vmi low cost/low power gaming cucc. Arra jó lehet ebben az i3+7750/GTX750 szint helyére. Annál biztosan többet fog hozni. Egy 950 már véleményes, de nyilván azt is verniük kell ha akarnak valamit kezdeni a piaccal.
    HTPC-re ezek overkillek, mind cpu-ban, mind gpu-ban. Egy Braswell gpu elég kéne, hogy legyen 8 biten (a 10 bit meg adatszélesség kérdése, nem a nyers erőn múlik), ezek (Polaris, BR, Kaby) meg ha minden igaz fixfunkciós blokkal jönnek, szóval kb. gpu se kellene mellé. A normális támogatás hiányzik még HEVC vonalról. Ha ez meglesz akkor hasonló lesz a felállás szvsz mint h264 AVC/MVC esetén: Egy 4EU-s Bay Trail röhögve, értsd: 20-40% közötti load mellett vitt bármit. FHD-ban, bitrate, fps és 3D függetlenül.

    Egyébként a fixfunkciós blokkok megjelenésével is látszik, hogy most sem arra mennek, hogy csak működjön, hanem, hogy optimálisan: ne kelljen hibrid dekódereket írogatni és lehetőleg ne 10-20W-ból menjen a lejátszás mobil eszközön, hanem 2-3W-ból. (Egyébként ez megint egy kis pofon a gpgpu/hsa vonalnak.)

    Ha ilyen light gamingre kell majd, akkor viszont én is egy hasonlót építenék. Van most is egy G3420+7750 kombó, ami mellé jöhetne. DX12 mellett akár procicsere nélkül is ;] :B ) De ez sincs kihasználva, szóval marad egyelőre.
    Sima HTPC-be meg maradok 15-35W között, ami kraft abba belefér max. 10-15W alá már nem megyek, azzal már nem nyernék kb. semmit.

    ON: Arra leszek még kíváncsi, végre megszabadultak-e a magas UVD (meg multi monitor) fogyasztástól a Polarisok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák