Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz solfilo #55489 üzenetére

    Az Nvidia eladási számai a magasban, de közben a Steam Survey-ben alig jelennek meg az új kártyák, amik pedig óriási teljesítmény növekedést hoztak [link]
    Úgy kéne fogynia, mint a cukor... Ja nem, úgy is fogy.
    Úgy kéne megjelennie a Steam surveyben, mintha úgy fogyna mint a cukor. Ehhez képest csak úgy jelenik meg, mintha AMD kártyák lennének.

    Az AMD alacsony eladási számaira 2020 elején talán az szolgálhat magyarázatot, hogy 2019 év végén az nvidia frissítete a $200-300 körüli felhozatalát a superekkel és ez áresést eredményezett.
    Az 5500Xt 2019 végén rajtolt és nagy felháborodást keltett az árazása és talán a 2020 elején rajtolt 5600XT-t is olcsóbbra várták.
    De ez csak tipp

    Amire elég biztosan lehet magyarázatot találni az a 2020Q4. Akkor az AMD úgy indította útnak az egyébként versenyképesnek mondható kártyáit, hogy egyébként a konzolok miatt nem tudott belőlük eleget gyártani.

    Az eladások nagy részét persze gondolom inkább az olcsóbb kártyák adják. Személy szerint azt gondolom, hogy az Nvidiának nívósabb a $500 alatti felhozatala. Azt, hogy nívósabb nem úgy értem, hogy gyorsabb, vagy ár/érték arányban jobb, hanem mintha jobban odafigyelnének rá. Az AMD-nek ugye ott csak a polaris volt és a borzalmasan túlárazott 5500XT. Miközben az 5700 és 5700XT és később még az 5600XT is a maga kategóriájában hozott valami újdonságot, picit megmozgatta az árakat, addig az 5500XT nagy csalódást keltett a közönségben nem csak az árával, hanem a 8x PCie4 csatlakozójával is.

    (Az AMD-nek most a Navi23-mal ezt a renomét kéne helyre tennie)

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák