Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz Petykemano #55918 üzenetére

    Mindkét gyártóra vonatkoztatva:

    sehogy nem lehet megmagyarázni a fejlődéssel ekkora mértékű drágítást. Ezt itt egy két ember elhintette, de ez hülyeség. A fejlődés azonos árkategóriákon belül természetes folyamat volt évtizedekig, maximum inflációs költségek voltak.
    Az hogy valami 2x gyorsabb és 2-3x drágább az nem fejlődés piaci szempontból.
    Már az Nvidiánál a Turing is ezt hozta, bár ott brutálisan nagy volt tényleg a GPU mérete és nem volt ekkora mértékű a drágítás főleg a Super szériávalazért javítottak az ár/ értéken, de akkor is ezen már sokan kiakadtak. Már leírtam a zöld találgatósban is , hogy ez a folyamat 2-3 generáció alatt ennek a piacnak a kihaláshoz fog vezetni.

    Amúgy az elméleti számok alapján nehéz belőni mi lesz a valódi teljesítményük, főleg ha azonos gyártáson jönnek és a valódi elméleti számokról sem sokat tudni.
    Tegnapi Twitter folyamatok szerint az Ada 20 % kal több feldolgozót tartalmaz, mint az RDNA 3 ,de ugye az most kérdés ,így mint az Ampereben, hogy van, de nehezen elérhető, vagy átalakított struktúrában ,hogy el is érjék azt a kapacitást és az órajel is kérdőjeles. AMD nél meg az egész egy nagy zsákbamacska és kérdőjel, bármi is lehet belőle.
    Az biztos , hogy izgalmas lesz, de ha ezek az árak valódiak, akkor részemről mindegy is.

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák