Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    MLiD:Lovelace
    18:00-tól a dián az szerepel, hogy a legdrágább RDNA3 $2000 lesz és az RDNA3 lineup szinte egésze drágább lesz, mint az RDNA2.

    Azt persze nem tudjuk, hogy a drágulás úgy értendő -e, hogy
    a) az msrp árak hozzáigazodnak a piaci árakhoz.
    Ugye a gyártók panaszkodnak, hogy az alkatrészek árai miatt nem is érné meg jelenleg msrpn árulni.
    b) a nevezéktan ugrik egyet, a ma $480-os 6700XT helyét majd az $500-os 7600XT veszi át ami azért persze 5-10%-kal gyorsabb lesz, hogy sajátos költség/haszon függvény mentén gondolkodó egyének jól meg tudják magyarázni, hogy az előrelépés az, hogy ez már 5nm, és gyorsabb az RT, és nézd milyen nagy cache és nem.is fogyaszt többet. A minőséget és a klubhoz tartozást meg meg kell fizetni.
    c) valószínűleg a 3x-os teljesítményugrás és a 2-3x magasabb ár csak a legerősebb sku-ra vonatkozik.
    De mondjuk ha egy jövőbeni 7700XT is rápakol 80%-ot a 6700XT-re akkor megérdemelne egy $500-os árcédulát.

    A nevezéktannak szerintem a jelentősége az összehasonlíthatóságban van. Kérdés persze, ha tényleg erősebb lesz az RDNA3,.mint az "Ampère next", akkor melyik jobb marketing szempontból:
    - ha nevezéktan alapján egymás mellé tehető termékek teljesítmény paraméterei hasonlók, és árban kedvezőbb az egyik
    - ha összehasonlítható nevű és árú termékek közül az egyik parakétere messze jobb.

    MLiD azt is elmondja:
    Az nvidia gyengébb hardverrel.sem feltétlenül fogja elveszteni a generációt. Logisztikával igyekeznek nyerni. Vagyis arra apellálnak, hogy az RDNA3 kínálat jóval szűkösebb lesz, mint amit ők piacra tudnak vinni a Samsung jóvoltából.

    Ebből fakadóan én továbbra is.azt mondom, hogy kereslet-kínálat függvénye az árazás. Az AMDnek pedig.nincs' elég waferkapacitása,.hogy olcsóbb termékkel nagyobb volument tudjon adni. Ezért a drágább termékekre koncentrál.

    Nagy kérdés, vajon lesz-e próbálkozás akár backportra (GF12), akár a kifutó 7nm-es termékek budgetként való továbbvitelére.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák