Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz Petykemano #56456 üzenetére

    Valószínűleg itt is működik az ami jelenleg az egész chipgyártást mozgatja, kinek mi éri meg. Szerintem TSMC erősen számol, hogy megéri e neki bővíteni a gyártást vagy a jelenlegit drágán versenyeztetve kiárulni. Valószínűleg ez a chiphiányos időszak mindenkinek valahol így jó, mert ami van az viszonylag drága, bőven megtérül a befektetés minden téren és eladnak szinte mindent...Úgy érzem a piaci szereplők úgy gondolkodnak hogy a mennyiségi eladásokból szerzett haszon és a termékek/ áruk leértékelődése kevésbé kifizetődő a sokáig magas profittal árult ,évekig keresett termékkekkel szemben.
    Gondolj bele mikor volt utoljára olyan, hogy egy VGA termék 1 évvel a megjelenése után is magasan az MSRP ár felett is pillanatok alatt elkel vagy egy CPU család a bevezetése után hónapokkal is még hatalmas keresletnek örvend, szinte a következő generáció piacra dobásakor lesz igazán jó áron elérhető. Valószínűleg TSMC/ Samsung megépít bármit de ebből a mostani profitból nem akar engedni tehát ha épít gyártósorokat azokat bőven a mostani árazáshoz fogja igazítani. Mesterségesen fenntartják az egészet, ameddig lehet.
    Igazából megint egy olyan szereplő tud majd ezen segíteni akit évekig elítéltünk az üzletpolitikája miatt, az Intel és a bérgyártása...

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák