Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz Alogonomus #57864 üzenetére

    Azért ehhez több észrevételem lenne.
    1, Az fogja meghatározni, hogy AMD mennyire fog beárazni. 20 % piacrészből a fejlesztési költségek visszatérülésére sokkal nagyobb hányad megy rá az MCM előállítása olcsó de kutatási fejlesztési költsége biztos nem volt az. A Cikkben jensen nyilatkozata erre is kitér.

    A piaci részesedés nem a BOM miatt csökkenhet hanem az árazás miatt. Nvida is megteheti hogy nem 60 % haszonkulccsal dolgozik hanem 40 % kal,ha úgy látja hogy szükséges, kérdés ők ezt akarják e és hogy AMD akarja e hogy kevesebbet keressen az RDNA3 kártyákon az mellett kérdés még mindig a teljesítmény.
    Valamint ne felejtsd el hogy speciális helyzet van. Mindkét céget ( igen AMD-t is) nyomja az előző generációs készlet.
    Jelenleg szerintem piacrészesedében sokkal nagyobb potenciál van az előző generációs kártyák olcsón való kiárusításában lásd 700-800 dolláros 6900xt vagy 3080Ti-3090.

    2,Az Asus/ Giga 20- 25 % haszonkulccsal adja el az Nvidia kártyákat az EVGA-t ne vedd alapnak az egy nagyon kis része volt az AIB partnereknek főleg Amerikában volt piacuk. vannak olyanok, akik valószínűleg az AMD-n keresnek kevesebb pénzt és an olyan AIB partner aki Nvidia kártyákon keresi a több pénzt és nem a mennyiségi eladások miatt hanem mert sok egyéb piacon is érdekeltségük van egymással. A JPR diagramm mint utólag kiderült egy előrevetített alapult és több éves volt, az utolsó 2-3 év adatai tippelve voltak.

    3,A Cikkben számolnak/ kitérnek a PCB vel és a memória árakkal is lejjebb bár a GDDR6x biztos drágább.

    4, nem lesz számottevő különbség a mostani állás szerint a hűtés kialakítás és a fogyasztás szerin tegnapi felvételeken 3-4 slotos 7900XT ket lehet látni 400 W+ fogyasztás kerettel. [link]

    Ha AMD átlagosan 20% kal kevesebb pénzért állítható elő akkor kérdés hogy ebből majd mennyit fog neked adni az AMD és hogy Nvidia az Ampere készletek csökkenése után mekkora haszonkulcsról mond le.( csökkent e árat)
    10 % ár különbség azonos raszter teljesítmény mellett de kisebb RT, meg pár ficsőr elmaradása nem lesz elég megint csodákra ezért lenne jó tudni a valós teljesítményt is az árazás mellett.

    Én azt gondolom hogy pofára esés lesz/ volt mindkét oldalon, de ne legyen igazam.

    A másik forgatókönyv hogy Jensen túloz és hárít a szar marketing fogás miatt amiben 4060-70 helyett 80 nak neveznek egy 900 dolláros kártyát ami valószínűleg hátráltatná a 3080 fölötti SKU-k eladását. Azt gondolom ez ( is ) van főleg a háttérben nem pedig csak a BOM emelkedése.
    Gondold végig ha ez a kártya most kijön 4060-70 néven 5-600 dolláros áron senki nem venne 3080 és az fölötti SKu-t ennek a piacra kerülésével. bevállalták szerintem hogy lenyomják a torkunkon a nagy készletezés miatt , aztán nem sikerült. legalább is remélem nem veszik meg az emberek.

    Petykemano: +1

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák