Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    félisten

    válasz bigdady #6986 üzenetére

    Szia!

    1. Alapban az összes OpenWrt firmware-ban, így ebben is ki van kapcsolva a wifi. Azt konfiguráld be (webes felületen) és engedélyezd. Ha gyors neted van (>500 Mbps és PPPoE), akkor a Hálózat->Tűzfal oldalon engedélyezd a szoftveres és hardware-os NAT-ot (szoftveres/hardveres áramláskiűrítés a magyar nyelvű felületen)
    2. A facotry image-ra van szükséged, de a gyári webes felület nem eszi meg. 2 lehetőséged van: ssh-n teszed fel (természetesen, mivel a firmware tartalmazza a LuCI-t, így csak a 6-os pontig érdekes neked, illetve a parancsokban már a megosztott ac65p firmware file neveit kell használnod), vagy tftp-n.
    3. A benne lévő csomagok listáját megtaláltad, magukról a csomagokról az OpenWrt wiki-n, vagy általános linuxos oldalakon érdemes informálódni.
    4. Törölni felesleges, mivel a squashfs (csak olvasható filerendszer) miatt hely nem szabadul fel, sőt a törlés tényének tárolása foglal egy minimális helyet. A nem használt szolgáltatásokat a Rendszer->Rendszerindítás oldalon tudod tiltani (vagy maguknál a szolgáltatások konfigurációjánál is van a legtöbb esetben erre lehetőség).
    5. A 2-es pontban linkelt tftp módszerrel rá tudsz tölteni egy gyári firmware-t is, vagy ssh-n is van megoldás.

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák