Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz bablovag #10240 üzenetére

    Látod, kezdésnek elég lesz kanyarítani egy dekorfűrész is, ha meg a munka megkívánná az idő haladtával, ráérsz akkor szalagfűrészbe invesztálni.

    Többféle ipari dekopírfűrész járt már a kezemben. Ezt vettem meg végül. Nem cserélném másra, ennél megállok. Nincs gép, aminek ne lenne valami gyengéje. Ennek az, hogy munka közben a fordulatszabályozó el tud állítódni, mert azon van az ember ujja, és szoríjja erősse. Engem nem zavar, mert alapban mindig fullon használom, ő meg szerencsémre épp oda szeret elállítódni. Persze ez csak akkor jelenik meg, amikor egész nap ezzel kell zajolnom. Kisebb munkáknál nem észrevehető. Ha lassabb kell, nem húzom tökig a ravaszt. Nagyon elégedett vagyok vele, sokat nyúzom. Nem lágyindítású. Engem zavart az ilyen fűrészen a lágyindítás, persze tudni kell, hogy amikor ezzel dolgozok, akkor a másodpercekért is harcolok. Az alsófogantyúsok nekem nem jöttek be. Még valami van, ami nagyon tud némelyiken zavarni, nevezetesen amikor csúszókapcsolót tesznek rá. Az a kisebbik bajom vele, hogy elég hamar elkopnak azok a rendszerű kapcsolók, ami jobban bosszant, az az, hogy macerásabb kikapcsolni. Gondolkodtam még a FESTOOL gépjén is, sajnos nem próbáltam még ki. Úgy vélem, hogy vérprofi - de ez csak egy magán vélés. A Bosch gépjeit, és általában ezt a márkát semmilyen színűben nem szeretem. Elnagyolt tervezések olykor zavaró hibával. Talán az excentercsiszolójuk versenyképes, mert kategóriájában olcsó, és sokan elégedettek vele.

    Az általad felsoroltak árait kicsit sokallom (kivéve az utolsót). Lehet, hogy én vagyok lemaradva, két éve ezek 45-50 körül jártak. A DW-t 45-ért vettem. Ákcijósan. Akkor is 52-53 volt az ára. (Látod, ez az akció. Burkolt áremelés. Bizonyára érdemes jobban körbenézni, vagy kivárni ismét az akciót.)

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák