Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz mdk01 #19500 üzenetére

    ahhoz kevés az itteni pénz, hogy abbol vállakozást indits otthon. Persze lehet valakinek elég 2-3 millo is, hogy elinditson valamit. Csak a mai helyzetben, én inkább nem tenném.
    Nem ebben rejlik az itteni "csoda", hanem abban, ha egy házaspár mindkét tagja keresö, akkor ott már elég sokmindenre futja. A gyerekeket otthoni mércével mérve nagyon támogatják. Családi potlék 190 €, és ezt itt én is megkapom (az otthoni levonásra kerül belöle) visszamenöleg is a 3 gyerekre, most van folyamatban.
    Na meg rengeteg dolog van, ami nem is pénzkérdés. Ezeket csak az tudja, aki eltölt itt huzamosabb idöt. Az emberek mosolyognak, köszönnek, többnyire udvariasak. Én sokat biciklizek, és itt elöször nem értettem, miert nem megy el mellettem az auto 20 centire, ahogy azt már megszoktam otthon. Megvárja, amig rendesen ki tud kerülni, addig mögöttem totyog.
    Nem kell félnem, hogy ellopnak tölem ezt azt, akár a kocsimat, biciklimet, gépeimet, ahogy ez sajnos mind megtörtént velem otthon. Itt télen beinditottam kint az autot, addig felmentem átöltözni. A bicajom egy garázsban van, aminek az ajtajat vagy becsukják, vagy nem, de kulcsra sosem zárják. Ahogy a mühelyt sem soha.
    Az élezö futár is bejön, ha nincs senki a mühelyben, tudja hol vannak az élezendö dolgok, azt elviszi, leteszi amit hozott, és kész. Vagy ha bármilyen futár jön csomaggal, az mind igy tesz.
    Ja, itt mindent utolag kell fizetni, ha rendelsz valamit. A futár csak hozza a dolgokat, és siet tovább.
    Na de nem szaporitom tovább, lenne mit mondanom ezekröl.
    Ahogy egy régi reklámban volt: ....és az érzés megfizethetetlen. Valo igaz, nem csak a pénzt fogja az látni, aki egy hasonlo közegbe kerül.

Új hozzászólás Aktív témák