Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz mdk01 #1994 üzenetére

    Szavaidból süt, hogy gyakorlott szaki vagy. Emlékezz, amikor kezdtél, magad is szívesen gondolkodtál sablonban, mégpedig elsősorban azért, mert ha az egyet jól elkészít, akkor többé nem téveszt. Biztosan előfordult eleinte, hogy egy vonalat nem jól rajzoltál be, emiatt aztán készíthettél új alkatrészt, elemet, vagy toldottál-foldottál.
    Biztosan azt akartad írni, hogy a sablon készítésével nem szarakodnál - ha egy sablon már kész, és az jó is persze, akkor azzal már nem szarakodás a munka, hanem egyszerű és gyors.
    Soksok sablonom van, és mindnek az a célja, hogy darabjaim egyformák, hibamentesek, tévedésmentesek legyenek, és gyorsan elkészüljenek. Legtöbb sablonom már régesrég túllépte a többszáz darabos szériagyártást. 10 darabért magam sem gondolkodok sablonban, azonban érzem, miért akar Dízeles sablont: Mert ha csak egyszer beletúrsz a lamellózóval rossz helyre, a szíved hasad meg a szép, egészséges anyag tönkretétele miatt. Törekszel a legnagyobb pontosságra, mert tudod, hogy alkotásod csak így lehet igazán tartós, és nem bízol magadban, hogy nem fog megcsúszni a kezedben a gép. (no, és ide tartozik az is, hogy van nekem olyan gépem is, amelyik nem szeret mást csinálni, mint amit én várok tőle, de olyan is, amelyik nem szereti azt csinálni, amit várnék tőle)

    Téged már bizonyára meghajtott annyira a megrendelés, hogy odatedd a marósárkányt biztos kézzel sokszor egymás után, ahova kell, de biztosan érzed, ehhez nem kis gyakorlat kell. Az asztalos is téved. Hol kicsit, hol nagyot. Van, hogy melléfúr, mellévág, mellérajzol, van, hogy az ujját is levágja.
    Benned tisztelem a praxisod által szerzett magabiztosságot, Dízelesben pedig tisztelem a pontosságra való törekvést, amit a szemlélete sugall. Kár lenne Neked azt tanácsolni, hogy dolgozz inkább sablonnal, és kár lenne azt üzennem Dízelesnek, hogy dolgozzon inkább sablon nélkül. Mást csináltok mindketten, de mindketten tudjátok, hogy mit miért tesztek.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák