Új hozzászólás Aktív témák

  • pali923

    aktív tag

    Egy kis segítséget szeretnék kérni a polihisztoroktól. Egy tinédzser korán már túl levő Skil szalagcsiszolómat szedtem szét csapágycsere céljából. Tökéletes lenne egyébként, csak a szalag néha mászkál rajta. Azt olvastam, hogy ilyenkor a csapágy megy ki, azért csinálja ezt. Illetve lehet perselyprobléma is, de odáig már nem jutottam. Tényleg elmúlt 20 éves, de még Made in Holland, egy esélyt szeretnék adni neki. Olyan helyeken is csapágy van benne, hogy leesett az állam, van benne egy fél centi átmérőjű is. Vajon mennyi mai gépben lehet ilyen? Az összes cserét meg lehet úszni 2.000 Ft-ból, annyit megérne egy próba.
    Van azonban egy tengely, amit nem tudok szétszedni. Mellékeltem 2 képet a tengely 2 végéről. A szalagmeghajtó hengert kellene lecsavarni, de ehhez a másik oldalon egy fogaskereket kell rögzíteni, amihez odaférni sem lehet. Meg rá is van gyógyulva természetesen, hiába áztatom csodaszerekkel.
    Tudtok-e valamilyen titkos trükköt, amivel azt a fogaskereket meg lehetne állítani, persze fogtörés nélkül? A szervizben érdeklődtem csak, ők is vakarták a fejüket, hogy esetleg valamilyen célszerszám kell hozzá. Sajnos nekem nincs ötletem sem.
    [L:/dl/upc/2013-08/02/52633_cvz0hvtxl9oqtynh_skil1_2.jpg](IMG:/dl/upc/2013-08/02/52633_cvz0hvtxl9oqtynh_skil1_2.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

    A helyzet reménytelen, de nem komoly.

Új hozzászólás Aktív témák