Új hozzászólás Aktív témák

  • Tzupi

    csendes tag

    válasz dose79 #28000 üzenetére

    Ismét a helyzet, hogy neked mire van szükséged.

    Ha nincs sok hely, és hasznos lehet, hogy az egész asztalt elpakold alkalomadtán, ugyanakkor néha elég csak a gépet elővenni, mert csak valami apróságot akarsz vágni, akkor az ilyen könnyű, összecsukható asztal való neked. Persze nem lesz annyira stabil, de lehet, hogy nem is baj.

    Ha nem probléma, hogy fixen elfoglal mondjuk 70x180as helyet, akkor egy fix asztal építése a nyerő.
    Ezt mondjuk meg lehet csinálni fékes kerekes verzióval, vagy valami leengedhető kerekesre, és rögtön mobil lesz a maga módján. Cserébe masszív asztalt kapsz.

    Amiért nem szimpatikus nekem az asztallap alá rejtéses verzió :
    - okosan kell megcsinálni a fűrészlap körüli kis nyílást, hogy cserélni tudd a fűrészlapot.
    - vesztesz vágásmélységet
    - 45 fokos vágásnál odébb megy a vágási vonal, és jóval nagyobb vágásmélységet vesztesz.

    Persze kapsz egy biztos sík és egyben munkafelületet, míg a süllyesztéses verziónál, ügyesen be kell állítani a szinteket. Ezzel kapcsolatban még nem tudom, hogy mi lesz a végleges verzió, de tippem szerint az alábbi megoldás lesz :
    - lesz 4 db csavar az asztallap szintje alatt amire "felakasztom a gépet", majd ezekkel be tudom lőni nagyon pontosan szintre. Erre csak felrakom a gépet, nem rögzít, csak szintez.
    - 4 csavarral (amik kb a szintező csavarok mellett vannak) ezután fixen rögzítem az fűrész munkalapját az asztalhoz.
    Elvileg ennyi elég is lenne, mert egyébként is a motor a munkalaphoz van rögzítve, és nem a gépházhoz (ami egyébként is műanyag. De azért alulról kap még egy alátámasztást a gépház is, hogy ne lógjon a világba, meg az alsó elszívás miatt ne legyen nagy hézag.
    Ezzel a megoldásnál csak kiszedem a 4 csavart, és ki is tudom emelni a gépet a helyéről. Ugyanakkor mikor visszarakom, akkor elvileg nem kell újraszintezni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák