Új hozzászólás Aktív témák

  • kavalkád

    aktív tag

    válasz Z0mbi #53679 üzenetére

    tudom mik azok a shelix kések, de:
    - sokkal kevesebb a pengék elforgatása mint 20-30 fok, max 5-10-nek tippelném.
    - ezt nem lehet összehasonlítani egy sima egyenes késes gyaluval, ezekenek a kiképzése is teljesen más kell, hogy legyen - pont az elforgatás miatt - a matek (geometria) csak úgy jön ki ha ezek a kis kések domborúak vagy az élük ívelt. ha te egy egyenes pengés gyalut forgatsz el nem ugyanazt az eredményt kapod.
    - a minőséget majd hiszem ha látom :) értem én, hogy minden blogger áradozik róla, de ne felejtsük el, hogy ezek a jómunkásemberek egyrészt ellenszolgáltatást kapnak érte, másrészt egy zsír új kés persze hogy szép képet ad. nem egy véleményt találni aki az próbálta mind a kettőt és továbbra is az egyenes késre esküszik, szóval ha akarom van rajta sapka, ha akarom nincs :)
    - a shelixnek - véleményem szerint - 2 előnye van, a beállítás mentesség és a pengék forgathatósága, a többi csak porhintés. ez a kettő viszont nem elhanyagolható fegyvertény, ezt bárki meg tudja erősíteni akinek már ment ki az éle a késnek egyetlen ponton, kés ki/élezés/kés be/beállítás, míg a shelixnél megforgatod 90 fokkal az adott pengét és végeztél is, ez eléggé praktikus megoldás.

    próbáld ki persze, aztán majd dokumentáld mire jutottál.

    én továbbra is tartom, hogy egy hagyományos, egyenes késes gyalu nem fog jobb minőséget adni ha 20-30 fokban elforgatod, sőt, inkább csak ront a helyzeten.

Új hozzászólás Aktív témák